Recept: bosvruchtenyoghurt toetje met bitterkoekjes

Het gezegde luidt gemak dient de mens en dat ligt helemaal in mijn straatje. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Toch? Niet voor niets is één van mijn favoriete gerechten de pastasalade met gerookte kipfilet. Terwijl de pasta kookt, snijd je de rest van de ingrediënten en dan mix je alles door elkaar. Klaar is Kees. Het is bovendien vaak zo – naar mijn mening dan – dat gerechten beter smaken als ze makkelijk te maken zijn 😉

Een paar maanden geleden ging ik bij een vriendin eten. Na een sowieso al heerlijke maaltijd kwam er ook nog eens een heerlijk toetje op tafel met bitterkoekjes. En wat bleek? Dat toetje was waanzinnig eenvoudig te maken. Onlangs ging ik met drie ex-klasgenoten van het HBO eten. Daar zou ik voor het toetje zorgen en aangezien ik van makkelijk en snel houd, was de keuze voor het bosvruchtenyoghurt toetje met bitterkoekjes snel gemaakt.

Wat moet je in huis halen?

Als jij zo iemand bent die zich tijdens het koken graag houdt aan vaste hoeveelheden dan heb ik slecht nieuws. Die weet ik niet precies van dit recept. Maar als je een pot jam, een pak yoghurt, een pak bosvruchtenyoghurt en een pak bitterkoekjes in huis haalt, dan heb je alles wat je nodig hebt. Daarnaast heb je een mooi glas nodig waar je het toetje in kunt doen. En een lepel uiteraard, om dit lekkers naar binnen te werken 😉

Hoe maak je dit toetje?

Zoals ik eerder al aangaf, is dit toetje heel erg eenvoudig om te maken. Allereerst doe je een laagje jam in het glas. Vervolgens maak je van de yoghurt en bosvruchtenyoghurt vier laagjes. Als laatste verkruimel je twee bitterkoekjes (of zoals ik het op kantoor verwoordde: dan trek je twee bitterkoekjes uit elkaar) per glas en dit strooi je over de yoghurt heen. That’s it!