Recept: bosvruchten speculaas crumble

Doordeweeks zul je mij niet snel een toetje zien eten. Het standaard schaaltje vla is aan mij niet echt besteed. Mocht ik in een restaurant zitten, dan is ’t weer een heel ander verhaal. Daar is het dessert namelijk hetgeen waar ik het meeste naar uit kijk. Mocht ik me doordeweeks thuis toch aan een nagerecht wagen, dan gaat de voorkeur uit naar iets wat simpel te maken is, maar toch erg smakelijk. Zo maakte ik een tijdje geleden al een bosvruchtenyoghurt toetje met bitterkoekjes.

Dit keer besloot ik om een crumble te maken. Ik vind dat typisch zo’n gerecht dat moeilijk klinkt, maar wat gewoon echt eenvoudig is om te maken. En dat is ook zo. Een paar ingrediënten met elkaar mengen en een beetje kneden kost je hooguit vijf minuten van je tijd. Daarna schuif je de crumble de oven in en moet je een minuut of twintig wachten. Als je van ijs houdt, is het heerlijk om de crumble te serveren met een bolletje vanille ijs. Houd je daar niet zo van, dan kun je de crumble ook prima eten zonder ijs. Hij smaakt namelijk heerlijk 😉 Onderstaand vind je het recept!

Ingrediënten voor de bosvruchten speculaas crumble

De crumble zoals in dit recept is genoeg voor 4 personen. Daarvoor heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

  • 500 gram diepvriesfruit, ontdooid
  • 75 gram speculaas
  • 70 gram bloem
  • 60 gram zachte boter
  • 40 gram lichtbruine suiker
  • 4 bollen vanille ijs

De bosvruchten speculaas crumble maken

Verwarm allereerst de oven voor op 180ºC.  Verkruimel vervolgens de speculaasjes. Meng de speculaas met de boter, bloem en suiker. Meng en kneed dit tot je een kruimelig deeg hebt. Neem vier ovenschaaltjes en verdeel hier het diepvriesfruit over. Verdeel vervolgens het kruimelige deeg over de vier schaaltjes. Bak de bosvruchten speculaas crumble op 20 minuten. Laat de crumble een beetje afkoelen tot deze lauwwarm is. Serveer vervolgens met een bol vanille ijs.