Aangezien het in Nederland de ene dag -10 en de andere +10 graden kan zijn, is het niet zo gek dat we de ene dag chocolademelk willen en zodra we de zon zien schijnen alweer verlangen naar ijskoffie. De nieuwe Baileys Almande was voor mij een goed excuus om de eerste ijskoffie van 2018 te maken! En zeker niet de laatste. Het recept voor Baileys Almande Frappé deel ik maar al te graag met jullie.
Ingrediënten:
Voor 2 Frappuccino’s
- 1 kopje afgekoelde espresso
- 1 kopje (amandel)melk
- 2 kopjes ijs (klontjes)
- 2 tl suiker
- 1/2 kopje Baileys Almande
Ter garnering:
- Slagroom
Recept Frappuccino met Baileys Almande
Het recept is simpel. Het enige belangrijke wat je nodig hebt is een keukenmachine die ijsklontjes kan fijnmalen.
Begin met het zetten van de espresso. Zet deze in de koelkast zodat die kan afkoelen. Voeg vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine en mix totdat er een egale massa ontstaat. Maak het extra feestelijk met een toef slagroom!
Een vegan Frappuccino maken? Kies dan voor amandelmelk en maak ‘slagroom’ met kokosmelk.
Lactose- en glutenvrije Baileys
De nieuwe Baileys Almande is lactose- en glutenvrij en tevens geschikt voor iedereen die een veganistisch dieet volgt. Baileys Almande is net zo romig als we van Baileys gewend zijn, maar is dit keer gemaakt van voornamelijk amandelen. Baileys Almande heeft een nootachtige smaak, door een combinatie van zoete amandelolie en amandelextract van pure geplette amandelen en vanille.
Baileys Almande is vanaf 1 maart 2018 verkrijgbaar in de winkel.