Recept: bagel met ontbijtspek en rucola

Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Bagels & Beans. Daar nam ik destijds een bagel met roomkaas. Echt waar: één van de lekkerste broodjes die ik ooit gegeten heb, zonder twijfel. Inmiddels is het al weer een tijdje geleden dat ik bij Bagels & Beans geweest ben, maar onlangs had ik dus echt zin in een bagel. En waar ik woon, is niet echt een vestiging in de buurt, dus ik besloot om dan maar zelf een bagel te maken. Op basis van wat recepten online en eigen improvisatie, stelde ik een bagel samen met ontbijtspek en rucola. Daarvan deel ik graag het recept met je.

Wat heb je nodig om de bagel te maken?

M’n boodschappenlijstje voor de bagel zag er als volgt uit:

  • 4 bagels, thuis af te bakken (ik ben uitgegaan van twee bagels per persoon)
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • een handjevol rucola
  • roomkaas of zuivelspread
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten

In zes stappen naar een overheerlijke bagel!

Het maken van deze bagel is echt super makkelijk! Als eerste bak je de bagel af volgens de aanwijzingen op de verpakking. De bagels die ik had, moesten 3 minuten in de oven op 170 ºC. Laat de bagels iets afkoelen en snijd ze daarna open met een broodmes. Rooster intussen de pijnboompitten kort op middelhoog vuur.

Smeer een laag roomkaas of zuivelspread op beide helften van de doorgesneden bagels. Verdeel daar wat rucola over. Doe op elke bagel een plakje gerookt ontbijtspek. Als je deze plakjes uitbakt (heb ik niet gedaan), dan zou ik twee plakjes per bagel nemen. Strooi wat Parmezaanse kaas over de plakjes ontbijtspek heen. Verdeel vervolgens de pijnboompitten over de bagels.

Klap de bovenste helft weer op de bagel en serveer (maar vooral: geniet) direct van je lunch!

Variaties op deze bagel

Ik vond ‘m erg lekker in deze “uitvoering”, maar heb ook al nagedacht over de komende bagel(s) die ik ga maken 😉 Denk aan:

  • in plaats van ontbijtspek iets nemen als pancetta, Coburger ham of iets dergelijks
  • de roomkaas vervangen door eiersalade
  • eventueel zou je als het lust paprika of gedroogde tomaatjes op de bagel kunnen doen