Recept: 3 x een zomerse smoothie in een handomdraai

Het is zomer en dan zijn er allerlei heerlijke fruitsoorten volop verkrijgbaar. Die heerlijke zoete geur van aardbeien of mango’s: ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik besloot om eens wat smoothies te gaan maken van deze lekkere fruitsoorten. En ik kan alvast verklappen: dat heeft drie hemelse resultaten opgeleverd.

Smoothie 1: Zomerfruit

250 gr zomerfruit (diepvries) // 500 ml vanilleyoghurt // 1 tl kaneel

Laat het zomerfruit iets ontdooien en houd wat stukjes achter voor de garnering. Doe het zomerfruit, de vanilleyoghurt en de kaneel in een blender. Mix dit tot je een lekker dik sap krijgt. Verdeel over de glazen en garneer met de achtergehouden stukjes zomerfruit.

Dit recept resulteert in 3 volle glazen.

Smoothie 2: Mango

2 rijpe mango’s // 300 ml yoghurt // 100 ml water // 1 limoen // 6 ijsblokjes

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Pers de limoen uit. Doe de mangoblokjes, de yoghurt, het water, het limoensap en de ijsblokjes in een blender. Mix dit tot een mooi, geel sap ontstaat. Schenk dit in een mooi glas en smullen maar.

Dit recept resulteert in 3 volle glazen.

Smoothie 3: Aardbeien

8 aardbeien // 110 ml melk // 120 gr yoghurt // 6 ijsklontjes // 3 e suiker // 2 tl vanille-extract

Was de aardbeien (vooral belangrijk als je het doosje op de grond laat vallen en de aardbeien door heel de keuken rollen, zoals bij mij het geval was 😉 ). Doe de aardbeien, de melk, de yoghurt, de ijsklontjes, de suiker en het vanille-extract in de blender. Mix dit tot je een mooi, lichtroze smoothie krijgt.

Dit recept resulteert in 2 volle glazen.

Alle drie de smoothies hebben me zeer gesmaakt. De variant met zomerfruit was bij mij wel overduidelijk favoriet, maar ik houd heel erg van kaneel (al vind ik die kaneelthee van Pickwick dan weer niet te zuipen, maar dat terzijde 😉 ). Op de tweede plaats heb ik de variant met mango staan, ik vind deze fruitsoort zó lekker. ’s Avonds maakte ik er ook nog eens een pastasalade mee! De variant met aardbeien eindigt voor mij als derde, maar was ook echt lekker, smaakte heel fris en zoet en leek eigenlijk wel een beetje op een milkshake.

En nu? Nu ben ik al weer aan het nadenken over nieuwe smoothies om te maken. Iemand tips?