Recept: 3 x bruschetta

Op kerstavond kwam er hier in huis een overheerlijk driegangendiner op tafel, bestaande uit drie verschillende bruschetta’s, een rosbief met een korst van groene kruiden en een brownie met witte chocolademousse. Het recept van de bruschetta’s wil ik graag delen, omdat dit super eenvoudig te maken is en hartstikke lekker is.

De basis van de bruschetta is een ciabatta. Daar haal je zo’n 20 tot 25 stuks uit. Bak de ciabatta in 6 minuten in een op 220ºC voorverwarmde oven. Laat de ciabatta afkoelen en snijd deze daarna in zo’n 20 tot 25 stukken. Besmeer de broodjes aan één zijde met olijfolie.

Bruschetta met geitenkaas, peer en honing

Je hebt voor deze bruschetta geitenkaas nodig die je in plakjes kunt snijden. Ik had een rolletje geitenkaas van Chavroux. Op elke bruschetta legde ik twee plakjes geitenkaas. Schil vervolgens één peer en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes peer over de geitenkaas. Schenk een paar druppels honing op elke bruschetta.

Bruschetta met pesto, roomkaas en bieslook

Als je pesto, roomkaas en bieslook in huis hebt, dan heb je alles wat je nodig hebt voor deze bruschetta. Besmeer de bruschetta’s met pesto (of olijventapenade). Smeer daar wat roomkaas overheen. Snijd verse bieslook in dunne ringetjes en strooi dit over de roomkaas heen.

Bruschetta met tapenade, champignons en rucola

Voor deze bruschetta heb je olijventapenade nodig, een paar champignons en wat rucola. De tapenade smeer je over de broodjes. Ik had naast tapenade ook groene en rode pesto en heb dit verdeeld over de broodjes. Maak de champignons schoon, snijd in kwarten en bak ze een aantal minuten. Verdeel de champignons over de bruschetta. Verdeel na het afbakken in de oven wat rucola over de champignonbruschetta’s.

De bruschetta’s afbakken

Besprenkel alle bruschetta’s voordat ze de oven in gaan nog met wat olijfolie. De oven moet op 220ºC blijven staan en als je een grillstand hebt, deze ook aanzetten. Zet de bruschetta’s hoog in de oven en bak gedurende tien minuten af.