Primeur: Iphone brengt roze Iphone 15 uit

We hebben er lang op moeten wachten, maar hij is er dan eindelijk; een roze iPhone! Misschien dat het dan toch de Barbie-gekte was die Apple eindelijk over de streep heeft getrokken. Vanaf komende vrijdag is de nieuwste iPhone 15 verkrijgbaar via pre-order en zoals dat wel vaker gaat met een nieuwe reeks iPhones, zal je er snel bij moeten zijn. Benieuwd wat deze nieuwe smartphone – naast dat geweldige kleurtje – te bieden heeft? Lees snel verder.

Vijftiende familielid van de iPhone familie

Vol bombarie werd het nieuwste lid van de iPhone afgelopen dinsdag in Apple Park in Cupertino (Californië) gepresenteerd. Ook Nederlandse ‘sterren’ zoals Anna Nooshin waren hierbij aanwezig. De nieuwste iPhone komt – net als de 14 – in een reeks van vier modellen: de iPhone 15 (6,1 inch), iPhone 15 Plus (6,7 inch), iPhone 15 Pro (6,1 inch), iPhone 15 Pro Max (6,7 inch). De Pro modellen zijn de lichtste Pro modellen die ooit verschenen zijn vervaardigd van ultra dun en sterk glas. De A16 Bionic chip in de telefoons moet de features zoals het Dynamic Island en fotografie mogelijk maken en bovendien batterijbesparing opleveren.

Maar de belangrijkste spec van de nieuwe iPhones reeks is misschien wel de vernieuwde actieknop. Met deze knop kunnen snel allerlei functies worden ingeschakeld; denk aan de zaklamp, de camera en de mute stand. Verder kunnen de nieuwe kleurtjes – waaronder roze! – natuurlijk ook niet onbenoemd blijven. Want waar bleef deze pink versie zo lang?!

iPhone 15
Foto: Apple

Light, Camera, Action

Een nieuwe iPhone reeks betekent natuurlijk ook een vernieuwde camera. Met de nieuwe 48-MP camera maak je adembenemende foto’s en video’s met een hoge resolutie. Bovendien zoom je met de 2x telelens feiloos in op objecten ver af voor het beste plaatje. Natuurlijk heeft deze camera ook een 0,5x groothoeklensoptie om nog meer in beeld te krijgen. Verder wordt de nachtmodus automatisch ingeschakeld bij weinig licht en worden details en kleuren ook in het donker nog beter vastgelegd.

Price price baby

Leuk zo’n nieuwe iPhone, natuurlijk, maar wat mag dat grapje gaan kosten vraag je je wellicht af? Goed nieuws, de iPhone 15 reeks is lager geprijsd dan de afgelopen iPhone 14 telefoons. Een meevaller dus!

  • iPhone 15: 969 euro
  • iPhone 15 Plus: 1119 euro
  • iPhone 15 Pro: 1229 euro
  • iPhone 15 Pro Max: 1479 euro

De iPhone 15-serie is vrijdag 15 september te bestellen (pre-order) bij Apple en bij verschillende online webshops. De release zelf is op 29 september. Vanaf dit moment liggen de toestellen in de winkels.

iPhone 15