Preppy en casual de populaire horloges van Daniel Wellington

Een tijdje terug vond ik dat het tijd was voor een nieuw horloge. Normaal gesproken zou dit betekenen dat ik zowat elke juwelier in Nederland zou moeten gaan afstruinen. Maar mijn keuze voor een horloge van Daniel Wellington was al gemaakt.

Preppy, classy en casual dat zijn de woorden waarmee ik mijn Daniel Wellington horloge beschrijf. De oorsprong van dit knap staaltje uurwerk ligt bij Filip Tysander, de oprichter van het merk Daniel Wellington. Hij was op reis naar de andere kant van de wereld waar hij een intrigerende Brit ontmoette. Tysander vond dat deze man het vermogen had om zowel een ‘’gentleman’’ en tegelijkertijd relaxed en bescheiden te zijn. Deze keurige knaap was natuurlijk niemand minder dan Daniel Wellington himself. Een mooie vriendschap ontpopte zich en toen Filip Tysander het idee kreeg om horloges te gaan ontwerpen voor de preppy en toch nonchalante man, kon de merknaam Daniel Wellington natuurlijk niet achterblijven. Ook heeft Tysander tijdens zijn ontwerp aan de vrouw gedacht en schonk ons een prachtige collectie vrouwen horloges.

https://www.pinterest.com/pin/563301865866287595/

Waarschijnlijk heb je ze al meer dan eens voorbij zien komen en vliegen de ‘’insta-hashtags’’ je om de oren. Bij mij heeft Daniel Wellington in ieder geval een plaatsje gekregen in mijn hart (en horloge box). Voor de dames komen de klokken in 3 verschillende groottes en in 3 verschillende designs. Te koop in zilver of rose goud.

 

Het leukste aan de horloges is dat je de bandjes kunt verwisselen. Met een ruime keuze uit leren en –stoffen bandjes hoef je je horloge nooit thuis te laten en neemt hij steeds weer een andere stijl aan!

https://www.pinterest.com/pin/498070040014400825/

Mijn Daniel Wellington is zilver en de middelste klok maat, deze past het mooist om mijn polsen. Ik heb er twee bandjes bij, Classic Glasgow en de Classic St. Mawes. De horloge zelf (inclusief Classic Glasgow) kost 129 Euro bij Annie van Buul in Den Bosch.

IMG_6427 - versie 2Binnenkort komt er een nieuwe collectie online genaamd, The Dapper Collection. Voor meer informatie kun je op de website van Daniel Wellington kijken. www.danielwellington.com

Nog niet genoeg van horloges? Lees dan hier het artikel van Rowen over de horloges van Casio!