POWERVROUWEN || Yolande Sep een blij ei & mega crea!

GRLPWR, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven te vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en gaan opzoek naar die dromen…

Ze heet Yolande Sep. Een blij ei en vooral heel creatief. Ze heeft een kerstballen bedrijf, is daarnaast trendwatcher met een fascinatie voor ambacht. Op dit moment op zoek naar een nieuw avontuur en het liefst ben ik bezig met die dingen waar ik als kind al zo blij van werd.

Dag vrij, wat doe je?

Krant, kop koffie met het liefst een beetje zon op mn koppie. ’s Avonds aan het dansen met een lekker drankje in mn hand, dat kan zijn thuis met vrienden of ergens in een kroeg. Daar tussenin kan van alles zijn, het gevoel van vrijheid dat is lekker. Wandelen en stiekem bloemen plukken langs de kant van de weg. Die zijn weer voor mijn nieuwste hobby..bloemen drogen. Er borrelen altijd ideen in mij.. geef me een kwartje en er komen ideeen voor een knaak. s Nachts ligt mn telefoon dichtbij me, want als er ideeen door mn hoofd vliegen moeten die even opgeschreven worden. Dat kan zijn van de volgende kleur die op de muur wordt, tot een woordenverzinsel.

Waar sta je nu in het leven?

Ik wil doen waar ik echt echt blij van word en daar ga ik nu de tijd voor nemen om dat uit te zoeken. Welk slapend idee borrelt er in mij dat ik zal gaan wakker maken. Of misschien ligt het al aan de oppervlakte. Ik heb verschillende eigen ondernemingen gehad, maar ook hele gave banen gehad.

Wat zijn je dromen?

Veels te veel, van die vet gave rode oude kever kopen, tot Tibet bezoeken, naar Kopenhagen vliegen om even te eten bij Noma, 6000m hoge berg beklimmen met mn lief. Maar nu heel snel komt een van mijn dromen uit.. ik ga f*king trouwen! Whajo. Dat is best wel cool op ons eigen eiland.

Wat is jouw levensmotto?

Vieren! Samen iets vieren dat is belangrijk, daarnaast ook een vergeten kwaliteit. Samen iets kunnen vieren, van groot tot klein, dat mag je niet vergeten. Het verbind, geeft energie en is een voor altijd blijvende fijne herinnering.

Tip van de dag

Speak out loud, als je een Happy Attack hebt. Een momentje dat je die kriebel van blijheid, geluk voelt. Deel dat moment met diegene die bij je zijn. Waarom heb je die happy attack? Is het de kleur van het licht, het eten, je schoenen of die heerlijke knuffel die net hebt gehad.

Meer GRLPWR lezen? Check de GRLPWR van Glitziegal hier!