POWERVROUWEN || Tessa Ham, een vrouw met ballen en … speciaalbiertjes

GRLPWR, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven te vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en gaan opzoek naar die dromen…

Deze week: Tessa Ham, een creatieve jonge vrouw met ballen. Haar lievelings: speciaalbiertjes en haar vriend natuurlijk. We kennen haar van Workjuice en als de vrouw die in de kroeg altijd zorgt voor een goede dosis humor! Ohja en ze is top in beerpong en speelt de vrijmibo altijd uit!

Waar sta je nu in het leven?

Ik werk nu fulltime bij uitgeverij Wayne Parker Kent (die je misschien kent van NSMBL, Bedrock, Culy of Famme). Sinds oktober hebben we een nieuwe titel WorkJuice.nl, waar ik verantwoordelijk voor ben. Het is een website voor ambitieuze vrouwen over carriรจre en persoonlijke groei. Een onderwerp dat super goed bij me past, want ik ben zeg maar het tegenovergestelde van een huisvrouw. ๐Ÿ˜‰ Ik vind het erg belangrijk om te groeien, maar kan daardoor af en toe wel de balans kwijt raken.

Wat zijn nog dromen?

Ooit een boek schrijven, dat zou ik echt awesome vinden. Iets wat echt tastbaar is! Een andere droom is nog de wereld over reizen en fotograferen.

https://www.instagram.com/p/BVhlS1IhSad/

Wat is jouw levensmotto?

Ik heb niet echt een levensmotto, maar ik denk: be kind. Ik vind dat deze wereld een stuk liever kan zijn. Behandel anderen altijd met respect. Ik denk dat je veel meer bereikt door aardig te zijn.

Dag vrij, wat doe je?

Ligt er een beetje aan of mijn vriend Daan vrij is. De dagen dat we samen vrij hebben – hij werkt in de horeca – zijn echt mijn favorieten. Dan slapen we lekker uit, gaan we slenteren langs de Delftse grachten, drinken we een paar speciaalbiertjes… Juist omdat hij vaak in het weekend moet werken en ik dan juist vrij ben, is het extra speciaal als we wel een dag samen vrij hebben.

Tip van de dag?

Even niets doen is ook een optie. Oftewel: voeg een beetje zelfliefde toe in je leven. We vergeten vaak hoe lekker we al met iets bezig zijn. Wat mij heel erg heeft geholpen: bekijk je leven alsof het die van je beste vriendin is. Zeg niets tegen jezelf wat je ook niet tegen je beste vriendin zou zeggen.

En: onderhandel over je salaris! Maar daar kan je natuurlijk van alles over vinden op WorkJuice.nl. ๐Ÿ˜‰

Photocredits: Instagram.