POWERVROUWEN || Sophie May leeft Fuego!

GRLPWR, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven te vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en gaan opzoek naar die dromen…

Sophie May kun je kennen van Insta. Een chick met een stoer rock stijltje en ondanks alle aandacht nog heerlijk zichzelf! FUEGO is haar lijfspreuk. En naast Instagram is ze ook lekker aan de weg aan het timmeren met modellenwerk en zelfs haar ontwerp-skills komen binnenkort nog goed van pas!

Waar sta je nu in het leven?

Ik probeer heel erg in het nu te leven en ik ben ook vrij positief ingesteld. Soms is het net alsof dingen me niet kunnen raken, want ik zie altijd wel een uitweg. Toen mijn ouders uit elkaar gingen hebben wij het niet altijd even makkelijk gehad en soms denk ik dat ik en mijn broers daarom in van die gekke creatieve beroepen zijn beland. We zijn hustlers en er is altijd een way out of bullshit :).

Wat zijn je dromen?

Weet je dat die met de dag veranderen? Zo probeer ik ook te leven. Let’s see what this day will bring. Ik ben sinds 2/3 maanden gitaar aan het leren spelen. Misschien wordt ik nooit echt goed, maar misschien ook wel. En eerlijk, daar doe ik het ook niet om. Ik word er rustig van en dat is fijn, want in mijn hoofd gebeurd soms zoveel. Ik zou ook nog wel een boek willen schrijven, en dan niet zo’n gekkig commercieel ‘hoe word ik influencer boek,’ maar een roman of een kinderboek. Voor dat laatste ligt nog een plan op tafel met mijn moeder. Zij is al 40 jaar creatief onderwijzer en kan prachtig tekenen. Ik ben beter met woorden, maar dit is samen denk ik best een leuke combinatie. Ook heb ik 300 notities in mijn telefoon staan met rare gedichtjes die dan plotsklaps in mijn hoofd op poppen. Ik zou daar ook nog wat mee kunnen doen. Wie weet vinden mensen dat wel leuk. Ook breng ik binnenkort mijn eigen schoenen uit met Nubikk. Dat vind ik zo onwijs tof!

https://www.instagram.com/p/BsXbQgioSKp/

Wat is jouw levensmotto?

Easy. Fuego. Het houdt in dat je niet bang moet zijn om bepaalde stappen te maken uit angst of onzekerheid. Sure, je kan je branden als je loopt op vuur, maar het kan ook magisch zijn en je ervaringen en herinneringen geven die je anders nooit had kunnen meemaken. Ik probeer dit altijd mee te geven aan mensen, zeker omdat ik zelf ook ooit heel erg vasthield aan hoe de dingen ‘horen.’ Ik werd daar heel leeg en emotieloos van. Als ik mezelf vergelijk met twee jaar geleden ben ik een compleet ander mens. Grappig hoeveel er kan veranderen in zo’n korte tijd.

Dag vrij, wat doe je?

Verschilt, maar meestal is deze gevuld met vrienden of familie. Meestal hang ik met mijn sidekick Kiki. Dan wandelen we de hele stad door en lachen we non-stop over suffe dingen. Niemand begrijpt onze humor, behalve wij. ‘T is net geheimtaal. Soms ga ik naar mijn beste maatje Tim. Dan zit hij de hele dag aan zijn muziek te pielen en zit ik in een hoekje gitaar te oefenen. Hoeven niks te zeggen tegen elkaar, maar gewoon zijn. Dat is beter dan yoga. Of ik ga met mijn kleine neefjes spelen. Mijn broer heeft zijn kleine aangeleerd om ‘ouwe influencer’ tegen me te zeggen. Zo gaan wij thuis met elkaar om, constant taking the piss at each other. Het is pure liefde hoor. Als ik geen zin heb in mensen; lees ik een boek, ga ik dingen van me afschrijven, ga ik schetsen of tekenen, een wandeling maken, gitaarspelen, sporten of collages plakken.

https://www.instagram.com/p/Bsz9HoaByCn/

Tip van de dag

Niet bang zijn. Durf van je pad af te wijken. Ga eens iets compleets anders doen als je daar zin in hebt. Durf te dromen, want wat blijft er over als je niet meer droomt? Omarm het kind in jezelf, zij was fearless, speels, fantasierijk en 100% zichzelf.

Meer GRLPWR zien? Check hier de powervrouw van vorige week!