POWERVROUWEN || Elise Borsboom een creatieve fotograaf met een bijzondere fascinatie

GRLPWR, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven te vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en gaan opzoek naar die dromen…

Deze week meet: Elise Borsboom, kunstenaar, fotograaf, maar vooral mega blije vrouw en een tikkie moderne feminist. Ze is bezig met een eigen fotoserie die ontstond uit seksuele frustratie. Ze zag ineens overal vagina’s in dingen/ spullen/ objecten noem maar op. Met dit project gaat ze exposeren tijdens de tweede editie in mei van Fete de la Femme, een feest georganiseerd door vrouwen, voor vrouwen.

Waar sta je nu in het leven?

Ik ben in juni 2018 afgestudeerd aan de kunstacademie, richting fotografie. In mijn projecten tijdens de academie behandelde ik vooral maatschappelijke onderwerpen.
Toch wist ik al die tijd dat ik niet alleen kunst wilde gaan maken. Dit voelde te onzeker op een bepaalde manier.
Dus ben ik eind 2016 mijn eigen bedrijfje gestart. Ik nam regelmatig klussen aan in de portret, fashion of event branche.
Na het afstuderen ben ik me hier verder op gaan focussen.

Nu ik ben afgestudeerd voelt het alsof de wereld aan mijn voeten ligt. Vrijheid, blijheid. Ik kan nu echt doen wat ik zelf wil, de ruimte nemen om daar achter te komen en me verder te ontwikkelen. Niet alleen als fotograaf, maar ook als persoon.

https://www.instagram.com/p/BlxXWQNHuPt/

Wat zijn nog dromen?

Ik zou heel graag naar het buitenland willen om te fotograferen. Hoe vet is dat, reizen en fotograferen tegelijk!
Daarbij voel ik nog altijd de ambitie om een eigen creatief platform te beginnen. Ik heb heel veel vriendinnen om me heen die creatief, ambitieus en getalenteerd zijn. We delen vaak onze ideeën met elkaar, geven elkaar tips of werken samen aan een nieuw project/concept.
Ik zeg altijd: we moeten deze krachten bundelen!

Wat is jouw levensmotto?

‘Joie de vivre’ komt vaak uit mijn mond. Ik lach heel erg veel. Soms denken mensen zelfs dat ik ze uit lach, maar dat is dan helemaal niet zo! Ik ben een heel vrolijk en blij persoon, en dat straal ik uit. Dus voor mij geldt de uitspraak: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’.

https://www.instagram.com/p/BuOmW0rFUZ0/

Dag vrij, wat doe je ?

Ik vind het dus heel moeilijk om een hele dag in bed te liggen, zelfs met een kater. Als ik 12:00u op de klok zie voelt het voor mij alsof de halve dag al om is. Als ZZP’er ben je natuurlijk bijna nooit helemaal ‘vrij’. Die tijd moet je jezelf echt geven vind ik.
Maar als ik echt vrij neem ga ik kringloopjes af of met vrienden chillen, naar de bioscoop, museum. Lekker uitwaaien en wandelen in de natuur of met een boekje. Of woorden puzzels oplossen in de ‘Filppine’. Daar ben ik sinds kort helemaal verslaafd aan.

Tip van de dag?

Lees je horoscoop!

Meer GRLPWR zien? Leer Lachelle Dechesne kennen via GRLPWR! Een van de mooiste vrouwen van Amsterdam!