Anna verovert de wereld met stickernagels

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Anna de Koning (25) is geboren en getogen Amsterdamse en besloot op haar 24e de starten met ondernemen. Samen met oud-prof tennister Marlot Meddens startte zij Maniac Nails. Een alternatief voor een gellakmanicure in de salon. Na een vliegende start zijn ze alweer toe aan drop 4 van hun te gekke collectie, met ‘more to come’.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Ik ben de founder van Maniac, the next generation of manicure. Met de Maniac gellak stickers heb je thuis een goede kwaliteit gel-manicure in enkele minuten. Super makkelijk aan te brengen én af te halen, zonder je nagels te beschadigen. Wij zijn op 1 augustus dit jaar live gegaan en sindsdien gaat het heel hard! De eerste 3 drops van onze nagels waren binnen een paar dagen uitverkocht en inmiddels staat de 4e drop online. Iets waar ik natuurlijk super trots op ben!

Powervrouwen

Waar sta je op dit moment in het leven?

Ik ben 25 jaar oud en ik sta aan het begin van mijn carrière als ondernemer. Ik werk samen met mijn compagnon Marlot hard om met Maniac de nagel markt te innoveren en de hoge drempel van een goede kwaliteit gel manicure weg te halen. Hiervan leer ik ongelofelijk veel op zakelijk en persoonlijk vlak! Op zakelijk vlak word ik natuurlijk vaak in het diepe gegooid, waardoor ik van heel veel verschillende onderwerpen snel leer. Dit is heel leerzaam, maar natuurlijk ook super spannend! Ik vind ondernemen echt een rollercoaster, en dan wel in de positieve zin. Er gebeurt elke dag zo veel, en het zijn ook nog eens vaak onverwachtse dingen. Ik kon in het begin bijvoorbeeld echt wakker liggen van de adrenaline, wanneer er een nieuwe drop binnen kwam en de orders begonnen binnen te stromen. Echt een droom die uitkomt!

Op persoonlijk vlak word ik steeds bewuster van mijn sterke en zwakke kanten. Ik ben ondernemend, creatief en ik heb een goed oog voor nieuwe kansen. Ik ontwikkel deze eigenschappen nu op een hele snelle en mooie manier, dus ik ben voor mijn gevoel precies waar ik moet zijn!

Powervrouwen

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Mijn droom is de wereld mooier maken. Ik ben dan ook altijd bezig met het volgen van ontwikkelingen in de beauty industrie. Mijn badkamer werd door mijn ouders vroeger al gekscherend een apotheek genoemd, vanwege het aantal potjes en flesjes dat er stond. ‘Guilty’, moet ik zeggen, maar wat vind ik al die mooie producten toch heerlijk om uit te proberen!

Vanuit mijn passie om de wereld mooier te maken ben ik samen met Marlot gestart met Maniac. Wij wilden namelijk een salonkwaliteit gelmanicure voor iedereen in Europa toegankelijk maken. Mooie nagels voor iedereen! Maar het gaat verder dan dat.. Mensen voelen zich namelijk zelfverzekerder en gelukkiger wanneer ze er mooi uit zien. Het is echt zo gaaf om berichten van onze klanten te lezen! Zo horen we dat ze door hun nieuwe nagels nóg meer zin hebben om zich mooi aan te kleden, en krijgen we veel reacties van moeders die geen tijd hebben om naar de salon te gaan, maar nu toch mooie nagels kunnen hebben.

Natuurlijk heb ik ook dromen op privévlak. Ik heb altijd de wens gehad om een groot gezin te hebben met het liefst 5 kinderen. Ik ben hier nu nog helemaal niet mee bezig en ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen, maar de wens is er. Mijn ouders werkten allebei heel hard en gaven mij alle liefde en aandacht die ik nodig had, dus ik weet dat het kan! Iets dat ik ook bij Marlot zie en waar ik haar voor bewonder. Kortom, de droom is er.. voor over aan aantal jaar.

Powervrouwen

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Bij ondernemen zijn er enorme hoogtepunten maar tegelijkertijd ook enorme dieptepunten. Ik word heel vaak in het diepe gegooid en moet vaak echt “zwemmen” zonder te weten hoe het moet en waar naartoe. Ik vond het eerst heel erg vervelend om fouten te maken en wilde alles meteen goed doen. Als ik iets fout deed kon ik hier mega van balen, er buikpijn van hebben en soms zelf een traan om laten. Gelukkig kom ik er steeds meer achter dat je groeit door fouten te maken en hiervan te leren. Als je jong bent hoort dit erbij en daar moet je rust in vinden. Ik ben niet meer bang om fouten te maken, ik leer daar het meest van. Ik heb van Marlot geleerd: “you either win or you learn”.

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Ik wil de taboe van het volgen van gebaande paden doorbreken. Ik ben niet volgens de gebaande paden mijn carrière gestart, maar ik ben meteen als jonge vrouw van 24 gaan ondernemen. Ik wist gewoon zeker dat wij heel veel mensen gelukkig zouden maken met Maniac en ik besloot er vol voor te gaan. Ik heb de erfenis van mijn opa in ons bedrijf geïnvesteerd. Dit ging tegen de verwachtingen in van wat de meeste meisjes van 24 doen. Ik kreeg in het begin dan ook vaak de vraag: “waarom ben je geen advocaat geworden?” of “wat doe je hiernaast?” “Heh, ga je dit fulltime doen?!”. Ik heb altijd zeker geweten dat ik hier gelukkig van zou worden en dat ik mijn gevoel en passie moest volgen. Ik ben dan ook superblij dat ik niet naar al die conservatieve meningen van anderen heb geluisterd!

Powervrouwen

Wat is jouw levensmotto?

Daar kan ik kort en krachtig over zijn:

  • Doe waar je het gelukkigst van wordt en luister niet naar wat mensen ervan vinden
  • Je bereikt je doel door je eigen ding te doen
  • Sta achter je keuzes en ga er volledig voor

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Ik zou tegen mijzelf zeggen dat ik moet doen waar ik gelukkig van word. Bij alles wat ik zou gaan doen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Verder zou ik tegen mijn jongere ik zeggen dat ik me absoluut niet druk moet maken om de kleine dingen. Fouten zijn er om gemaakt te worden en om van te leren.

Benieuwd naar meer verhalen van POWERVROUWEN? Je leest ze hier. Anna volgen op Instagram? Dat doe je hier.