Populaire tattoo stijlen op een rij

Zit jij al weken, misschien zelfs maanden of jaren te peinzen over het nemen van een tattoo? Of heb je er inmiddels zoveel binnen een bepaald palet dat je wel eens een andere stijl wilt ontdekken? Zoveel smaken zoveel stijlen, ook in de tattoowereld. Populaire stijlen voor vrouwen zijn tegenwoordig de minimalistische tattoos en de fineline tattoos. Goede stijlen voor een eerste vereeuwigd plaatje op jouw lichaam. Maar ook mandala’s en tribal tatoeages zien we veel in het straatbeeld. Ladify zet de meest populaire tattoo stijlen op een rij, met een beetje hulp van de populaire Tattoo Bruxelles in.. je raad het al Brussel!

Cartoon & Manga

Van Disneyfiguren tot manga en cartoons. Het zijn figuren die veel mensen op het lichaam laten tatoeëren. Denk aan de Italiaanse influencer Chiara Ferragni, die een afbeelding van Mickey Mouse op haar lichaam heeft prijken. Manga staat voor de Japanse cartoon-en tekenstijl die sinds enkele decennia heel populair is in Nederland. Populaire Westerse cartoons voor op het lichaam zijn Disneyfiguren en Betty Boop.

Cartoon

Sketchy

Geschetste tattoos – Sketchy – zien eruit alsof ze van je arm meteen terug in het schetsboek van de artiest zouden springen. De ruwe ondergrond van het design zorgt voor beweging en dynamiek in de tattoo. Een samensmelting van verschillende stijlen zoals blackwork, geomatric en watercolor voegt een extra dimensie toe.

Blackwork

Een mega populaire stijl die je bij veel tattooshops ziet: Black Work. De roots van blackwork ligt in het oude tribale tatoeëren. Er worden veel abstracte vormen en wervelingen gebruikt in grote zwarte inkt designs. De tattoos waren in de tribal culturen vaak gebaseerd op de persoonlijkheid van iemand. Het lichaam werd als een canvas gebruikt om het levensverhaal van de persoon te illustreren.

Sketchy
Blackwork

Fotorealisme – Black ’n Grey of Colour

Ontstaan in de jaren ’60: het fotorealisme Black ’n Grey. Fotorealisme verwijst naar het gedetailleerd en accuraat voorstellen van onderwerpen uit het echte leven. Het resultaat: een fotoweergave op jouw lijf, nauwelijks van de echte versie te onderscheiden.

Water color

Water color, voor wie van tattoos in mooie schilderachtige kleuren houdt. Bij deze stijl worden kleurrijke vlekken nagebootst alsof het een aquarelverf werkje is. Vaak wordt deze stijl gecombineerd met strakke zwarte lijnen voor een mooi contrast.

Water color

Water color

New School

New School tattoos zijn te herkennen aan hun intense kleuren, bekende onderwerpen, ronde vormen en cartoon stijl.  Deze tattoostijl gebruikt specifieke technieken om tattoos tot leven te laten komen. Waar de stijl precies vandaan komt weten we niet, maar dat het een populaire en innovatieve stijl is zeker wel!

Neo-traditional

Prachtige en dramatisch kleuren, die herinneren aan Victoriaans fluweel of bladeren in de herfst, samen met extravagante details zoals parels en kant; dat zijn de beelden die men oproept als men denkt aan Neotraditional tatoeages. De kunststromingen die het meeste invloed hebben op Neotraditional zijn Art Nouveau en Art Deco. De Neo-traditional stijl is een populaire onder vrouwen.

New School
Neo-traditional

Japans

Veel kleur, weelderige ontwerpen en groots. Deze kenmerken typeren de Japanse tattoo stijl. Japanse tatoeages worden ook wel ‘irezumi’ genoemd, wat ‘inkt inbrengen’ betekent. Een stijl met een eeuwenoude geschiedenis.

Surrealisme

Voor wie heeft opgelet tijdens de Middelbare School, of tijdens rondleidingen en bezoeken aan het museum: de surrealistische stijl is ook in tattooland een populaire verschijning. Met natuurlijk de briljant Salvador Dalí als schoolvoorbeeld voor deze stroming die ontstond in de jaren ’20. De stijl is onverwacht, spontaan, verrassend en schokkend tegelijkertijd.

Op een rij
Japans
Tattoos op een rij

Surrealisme

Bio-organisch

Bio-organische tattoos zijn een abstracte representatie van vloeiende elementen, gebaseerd op texturen die te vinden zijn in de natuur. Van planten, botten en tanden, tot koraal en tentakels. In een tatoeage smelten de elementen samen tot een waar kunstwerk dat lijkt te bewegen. Deze stijl wordt veelal freehand aangebracht zodat de beweging van de tattoo perfect op jouw lichaamsstructuur aanpast.

Old-school

Een anker, een zwaluw, een haai en een roos.., allemaal vertegenwoordigd in de oudste Westerse tattoo stijl: Old School. Deze stijl wordt ook wel eens Traditional Americana genoemd, omdat veel Amerikaanse zeemannen en soldaten zich versierden met tatoeages binnen deze stijl. Zij lieten de tatoeages zetten als symbool voor bescherming of herinnering aan hun geliefden, maar ook als identificatiemiddel voor als zij tijdens de oorlog zouden sneuvelen. Elk figuur heeft een specifieke betekenis. Kies er één uit die bij jou past.

Maori

Afkomstig uit Nieuw-Zeeland en andere gebieden waar authentieke stammen elkaar tatoeëren als symbool voor bepaalde ervaringen, stam functies en erkenning, is de Maori stijl een betekenisvolle tattoostijl. Deze tatoeages zeggen iets over jouw familie, je kracht, carrière, persoonlijkheid of belevenissen. Niet zomaar een plaatje dus..

Tattoo stijlen
Bio-organisch
Old School
Tattoo stijlen

Maori

Populaire tattoo stijlen op een rij voor vrouwen

Micro-realisme

Eenzelfde stijl als het Black ’n Grey en kleur fotorealisme, maar dan eenvoudig te verbergen door de subtiele ontwerpen. De ontwerpen nemen weinig plaats in en kunnen daardoor eenvoudig worden bedekt. Met één enkele naald wordt het ontwerp op jouw huid gezet.

Fine-line tattoos

Door middel van deze illustratieve techniek wordt diepte en beweging gebracht in het ontwerp. Voor dit type tatoeages worden de kleinste naalden gebruikt om tot een simplistisch en elegant design te komen. Deze stijl is wat anders dan de one-line tattoos. Bij deze stijl worden er ontwerpen getekend die bestaan uitslechts één lijn.

Small

De kleine tatoeages, wie heeft ze vandaag de dag niet? Een zeer populaire stijl voor vrouwen. Het zijn subtiele leuke plaatjes die als een sieraad gedragen kunnen worden. Van een zonnetje op je hiel tot een hartje op je pols of een handgeschreven krabbel op je rib. Zeker de dames in de grote steden, laten zien hoe zij deze tattoo stijl rocken.

Tattoo stijlen
Tattoo stijlen
Tattoo stijlen

Meer fashion? Bezoek onze fashionrubriek.