Penne met rucolapesto

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel: je hebt een stapel kookboeken in de boekenkast staan, maar het gebeurt maar zelden dat je ook écht daadwerkelijk ouderwets een recept maakt uit een kookboek! Afgelopen zondag had ik zin in een lekkere simpele, maar toch lekkere pasta. Normaal gesproken google ik dan het woord ‘simpele pasta’ en krijg je 1001 websites met goede en lekkere recepten. Maar nu heb ik het eens anders aangepakt en heb ik “Het grote Pasta kookboek” van de plank gehaald. Het was even zoeken en bladeren tussen de 600 verschillende Italiaanse recepten, maar uiteindelijk heb ik iets heerlijks gevonden!

Penne met rucolapesto

Wat heb je nodig?

– 130 gram penne
– 15 gram ansjovisfilets (ik heb een blikje gebruikt waar ook kappertjes in zaten)
– 30 gram Parmezaanse kaas
– 10 gram amandelen
– 1/2 teentje knoflook
– 3 eetlepels olijfolie
– 30 gram zwarte olijven
– 10 cherrytomaatjes
– een handje rucola sla

Aan de slag!

Hak de knoflook, de amandelen, de ansjovisfilets en de rucola fijn.
Meng al deze ingrediënten samen met de Parmezaanse kaas, de olijfolie, enkele eetlepels water in de keukenmachine tot een stevige pesto. Zelf heb ik een staafmixer gebruikt bij gebrek aan geavanceerde keukenmachine 🙂 Ging ook prima!
Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking (tussen de 8 à 10 min)
Giet de pasta af en meng er de rucolapesto doorheen.
Garneer tot slot met de in stukjes gesneden olijven, de gehalveerde cherrytomaatjes en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten & enjoy! 🙂