Parkzuid: nieuwe lunch hotspot in Amsterdam

Restaurant Parkzuid heeft haar deuren geopend in het populairste park van Amsterdam: het Vondelpark. In het voormalig Filmmuseum kunnen locals, sporters, toeristen en gezinnen terecht voor een goed ontbijt, een chopped salad, maar ook voor de nodige comfort food zoals een dikke vette hamburger. Wij streken op uitnodiging in de groene banken van het restaurant neer om de nieuwe menukaart eens te testen. Van een vegan burger tot de homemade Oreocake. Een perfecte lunchstop voor tijdens jouw ronde door het park.

Vondelparkpaviljoen

Het voorjaar komt er weer aan en wat is er dan lekkerder dan een frisse neus halen in het park? Even de benen strekken in het ontspruitende groen en genieten van die eerste zonnestralen. Van al dat wandelen en buiten zijn krijg je natuurlijk trek, dus trakteer jezelf zeker eens op een uitgebreide lunch! In misschien wel het bekendste park van Nederland – het Vondelpark – opende kortgeleden het nieuwe restaurant Parkzuid in het schitterende Vondelparkpaviljoen. Dit gebouw werd tussen 1874 en 1881 gebouwd door architect W. Hamer in een Italiaanse renaissance stijl. Vanaf de opening van het paviljoen werd deze plek een verzamelplaats voor de bohemian van de stad en ook vandaag de dag nog strijken echte levensgenieters hier neer voor een kopje koffie.

Van het strand naar het park

Parkzuid, dat klinkt bekend zal je wellicht denken. Het is dan ook niet geheel toevallig dat het restaurant in het Vondelparkpaviljoen zo heet. Het nieuwe etablissement is het zusje van de bekende evenementlocatie en het restaurant Strandzuid nabij de RAI in Amsterdam. Je weet wel, dat restaurant van ondernemers Michel Pais en Bram van Es. Waar bij Strandzuid de beachvibes worden doorgetrokken, geldt dit voor Parkzuid met het Vondelparkse groen. Het interieur van het voormalige ‘No Rules’ heeft dan ook een leuke makeover gekregen. Met veel groen en rustige natuurlijke kleuren ademt het interieur meer natuur.

Al vanaf 10:00 uur ’s ochtends ben je bij Parkzuid welkom voor een kop koffie en een goed ontbijt. Perfect als afsluiter van je ochtendwandeling of workout in de stadsnatuur. Natuurlijk kun je bij Parkzuid ook terecht voor lunch en een borrel. En vanaf half maart opent het restaurant ook ’s avonds haar deuren en terras. Een goed vooruitzicht voor die zwoele zomeravonden die komen gaan.

Parkzuid
Parkzuid

Op de kaart

Nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig naar de kaart van Parkzuid. Die is eenvoudig, lekker en (veelal) gezond. Start je dag goed met chiapap met cacao, amandelmelk, granola of eggs florentine en een heerlijke Chai Latte. De lunch bestaat uit gezonde gerechten zoals de fameuze chopped salads – overgewaaid uit de States – maar ook comfort food zoals pizza en hamburgers. De vegetarische Park Burger is een absolute aanrader. Geen vlees maar rode bonen, perfect met een portie zoete aardappelfrietjes. Heb je na de lunch nog trek? Proef dan ook zeker één van de zelfgemaakte taartjes die op de kaart staan. De Oreo cake is favoriet, maar de carrotcake is ook zeker niet onsmakelijk. Oh en hebben we het al over de cocktails en mocktails gehad?

Parkzuid
Parkzuid
Parkzuid

Terras geopend

Het is nog heel even wachten, maar dan is ook het terras van Parkzuid geopend. Wij kunnen niet wachten, hiervoor hebben de ondernemers namelijk ook een mooie remake gepland! En gezien de groene touch die ze binnen hebben aangebracht, zijn wij heel benieuwd hoe dit buiten gaat uitpakken. Kortom, strijk na je wandeling zeker eens neer bij het zusje van Strandzuid en geniet nog net iets langer van het groen.

Parkzuid is onderdeel van Unlimited Label en zeven dagen per week geopend vanaf 10.00 uur. Van zondag tot en met donderdag tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 19.00 uur. Meer informatie of reserveren? Kijk dan op www.park-zuid.nl.