Pannenkoekenontbijt: 3 x de lekkerste pannenkoeken

Van dunne Franse crêpes tot fluffy American pancakes: pannenkoeken zijn er in alle soorten en maten. Ontbijten met pannenkoeken, elke keer opnieuw is dit voor mij dan ook weer een feestje. Mijn favoriet zijn toch wel dunne pannenkoekjes. Maar laten we ook even eerlijk zijn, ontbijten met pannenkoeken is nu niet altijd even gezond. Vandaar dat ik vaak ook probeer voor de gezondere variant te gaan. Kinderen zijn er trouwens ook gek op.

Ik heb mijn drie favoriete pannenkoeken voor je op een rijtje gezet. Welke pannenkoek ga jij dit weekend maken?

3 x de lekkerste pannenkoeken

Het bakken van pannenkoeken is appeltje- eitje en binnen een paar minuten zal je ontbijtje klaar staan. Uit alle drie de pannenkoeken receptjes haal je twee grote pannenkoeken. Kun je de kids, je man of je vriend dus mooi verwennen dit weekend.

Havermout- banaan pannenkoek

Maal 100 gram havermout in een keukenmachine tot een fijn meel. Voeg vervolgens 1 banaan, 1 klein handje walnoten, 1 ei , 2 theelepels kaneel, 175 havermelk toe. Meng dit tot een grof beslag. Wanneer je beslag er goed uit ziet voeg je nog een snufje zout toe, meng dit verder door het beslag.

Tijd om te bakken. Verwarm de koekenpan met 1 el olie. Schenk de helft van het beslag in de koekenpan. Houd de pannenkoek goed in de gaten, ze kunnen erg snel gaan. Bak te pannenkoek om en om in een paar minuten goud bruin. Bak vervolgens nog zo’n overheerlijke pannenkoek. Wanneer je de dit ontbijtje serveert, top de pannenkoeken dan met een paar schijfjes banaan een klein snufje kaneel om het af te maken.

Appel-speculaas pannenkoek

Meng 100 gram boekweitmeel, 2 theelepels speculaaskruiden, 1 ei en 150 ml melk naar keuze in een kom. Roer dit ook dit een grof beslag. Schil 1 appel en snijd deze in dunne plakjes.

Verwarm 1 eetlepel olie in de koekenpan. Schenk weer de helft van het beslag in de pan. Bedenk de pannenkoek met de helft van de appel plakjes en probeer hem vervolgens steeds voorzichtig om te draaien zodat ze goed goud bruin worden.
Tip: serveer ze met een klein beetje honing.

Bosbessen-pannenkoek

Voor deze laatste pannenkoek heb je speltmeel nodig. Meng 100 gram volkoren smeltmeel met 150 ml amandelmelk en 1 ei in een kom goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg vervolgens de blauwe bessen toe. Ik kies altijd voor diepvries bessen die ik een aantal minuten voor het bakken uit de vriezer haal.
Doe weer de helft van het beslag in een verwarmde koekenpan met olie.

Tip: ook deze pannenkoeken zijn lekker om te serveren met honing.

Zo ik ga lekker smullen voor mijn appel-speculaas pannenkoek, smakelijk!