Opruimdrift! Zo creëer je orde in jouw kledingkast

Geloof het of niet, de herfst komt al in zicht! Het moment waarop je jouw zomerse wardrobe inruilt voor die van de herfst en winter. En wat is er dan fijner dan met een ‘schone’ lei te beginnen en enkel de items in jouw kast te laten hangen die je ook daadwerkelijk draagt. Met deze tips voor wanneer je lijdt aan opruimdrift, creëer je orde in jouw kledingkast.

1. Opgeruimd staat netjes

Voordat je je zomerkleding weer in de dozen op zolder stouwt is het een goed idee om hier al een eerste selectie te maken. Wat heb je dit seizoen wel gedragen en welk item totaal niet? Ongebruikte items verkoop je op een kledingverkoopplatform of breng je naar een vintage store. Doe hetzelfde voor jouw herfst en winterkleding, alvorens je de items terug in je kast legt. Een opgeruimde kast, is het halve werk!

2. Gebruik één soort hanger

Het is natuurlijk leuk als je jouw nieuwe item vanuit de winkel meekrijgt op een kledinghanger, maar net zoals in de winkel, wil je in jouw kast eenheid. Kies dus voor 1 type kledinghanger voor al jouw items. Hout, zwart fluweel of metaal… Als het maar hetzelfde is.

3. Sorteer op kleur en type

Niet voor niets doen plaatjes van regenbogen het zo goed. Sorteer jouw kleding dan ook netjes op kleur, zodat je snel en eenvoudig de beste outfit kunt selecteren. Binnen de kleurselectie kun je dan weer onderscheid maken in type item. Jurkjes bij jurkjes en blazers bij blazers.

4. Zorg voor een goede basis

Het is natuurlijk aantrekkelijk om bij de eerste bui de winkel in te duiken voor een nieuwe herfst/wintergarderobe, maar toch is het handig om eerst kritisch te kijken naar de kledingstukken die je al hebt. Met een goede basis garderobe heb je nooit geen kledingcrisis meer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd een LBD in huis hebt, evenals een goede jeans, een donkere pantalon, een witte blouse en een trenchcoat.

5. Koop slim

En dan is je kledingkast opgeruimd en ligt alles netjes op kleur; hangen alle hangers strak zij aan zij; en weet je welke basis items er in jouw garderobe missen.. Een nieuw seizoen betekent voor velen ook nieuwe items. Houd jij van het volgen van trends? Koop dan 1 of 2 items in het seizoen die daar helemaal bij passen. In combinatie met een kwalitatieve basis garderobe met slimme items zoals de transformeerbare tassen van Studio Gyzell, loop jij er vast en zeker fashionable bij!

Studio Gyzell
Duurzaam tassenlabel Studio Gyzell combineert ethiek met esthetiek. Het jonge merk uit Amsterdam introduceert een gelimiteerde reeks handgemaakte tassen van hoogwaardig materiaal volgens het ‘koop minder, maar beter’ concept. Een tas die met je mee verandert met behulp van de verwisselbare ‘flappen’.

Ook jouw interieur een boost geven? Lees hier hoe je dat doet met een aantal minimale veranderingen.