Op Valentijnsdag zeg je het met blo… koekjes!

Morgen is het zover: de meest liefdevolle (enigszins geforceerd dan) dag van het jaar: Valentijnsdag. Op Nu.nl kwam ik vorig week een bericht tegen dat de bloemensector een topomzet draait, uitsluitend door 14 februari. Als je benieuwd bent naar de getallen: in een normale week draait de bloemensector een omzet van zo’n 85 miljoen euro. Nu met Valentijnsdag komt de omzet uit op zo’n 140 miljoen euro. Dat zijn veel bosjes rozen ๐Ÿ˜‰

Voor wie dit jaar op zoek is naar een manier om het anders aan te pakken, heb ik nog een tof idee ๐Ÿ™‚

Verliefd? Zeg het met koekjes!

Een kaartje met een handgeschreven boodschap is sowieso een aanrader, maar wil je รฉcht voor een verrassing zorgen, dan vind ik koekjes daar bij uitstek geschikt voor. Je hebt daarvoor nodig:

  • Een quote die zegt wat je voelt
  • Een pak mix voor zandkoekjes
  • Uitsteekvormpjes van letters
  • Een kleine portie geduld

In elke supermarkt kun je pakken mix voor zandkoekjes kopen. Zelf gebruikte ik de koekjesmix van Koopmans. Normaal gesproken gaat er 225 gram boter in dit recept, maar om het “uitlopen” van de koekjes te vermijden, wordt 100 gram boter en een extra ei aangeraden. Zo gezegd, zo gedaan en na enige minuten kneden had ik het deeg perfect. Ik maakte er vier ronde ballen van. Deze ballen moesten vervolgens even een kwartiertje in de koelkast.

Daarna haal je het deeg uit de koelkast, rol je het uit tot een soort worstvorm en snijd je er plakjes van. Bij voorkeur natuurlijk allemaal even dik. Daarna steek je met de uitsteekvormpjes de letters uit die je nodig hebt om je quote te maken. Hier kun je gelijk je geduld trainen, want het komt (bij mij in ieder geval) meermaals voor dat een letter breekt.

De letters leg je op een met bakpapier beklede bakplaat. Die bak je een minuutje of 15 in de oven op 170ยบC. Vervolgens nog leuk neerleggen en je unieke Valentijnsdag verrassing is af ๐Ÿ™‚