Op vakantie naar de Griekse eilanden

Google je ‘vakanties Griekse eilanden‘, dan vind je de mooiste plaatjes van azuurblauwe wateren, zeilboten en lekker eten. Tzatziki, Ouzo, fêta en baklava.. Zeg je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zeg je een week lang (of 2!) lekker eten en luieren onder de Mediterrane zon. Natuurlijk moet je tenminste één keer in je leven de Acropolis en oude stad Delphi op het vaste land hebben bezocht, maar ook op de Griekse eilanden is meer dan genoeg te ontdekken! Ga op reis naar één van de Griekse eilanden, of al eiland hoppend van Zakynthos naar Rhodos en Kos; een onvergetelijke vakantie is gegarandeerd.

Griekse Eilanden Ladify
Scorpios – Lefkas

De Griekse eilanden

Wist je dat er zo’n 6.000 (!) Griekse eilanden zijn? In totaal 227 van deze eilanden zijn bewoond en daarvan geniet een flink aantal bekendheid over heel de wereld. Van Lefkas (bekend door het privé eiland Scorpios, eigendom van de steenrijke familie Onassis) tot Kreta (het grootste Griekse eiland), en van Zakynthos (bekend van de strandfoto die je vast wel eens gezien hebt) tot Corfu (het eiland met meer dan een miljoen olijfbomen); aan slechts één vakantie naar de Griekse eilanden, zal je niet genoeg hebben.

Vakantie Griekse eilanden
Navagio Beach, Zakynthos

Parels van de eilanden

Ieder Grieks eiland heeft zijn eigen charme en (natuur)schoon, maar om je te helpen bij jouw eilandkeuze hebben wij de mooiste highlights voor je uitgezocht. Zo wil je ooit Navagio beach op Zakynthos hebben bezocht. De foto van de inham is in menig brochure afgedrukt en is hét perfecte plaatje van het eiland. Verder dromen wij weg bij de gedachten van het wandelen door de straatjes van Oia op Santorini. Pastelkleurige huisjes en opvallende witte gebouwen met hemelblauwe koepeltjes maken van het dorpje een sprookjesbestemming. Ook het eiland Elafonisos is een feest voor het oog met wonderschone stranden en bijzondere inhammen.

Santorini

Ook het groene eiland Corfu is een heerlijke bestemming. Omdat het er vaker regent dan op de andere eilanden, kleurt de natuur nog mooier. Vanwege de vruchtbare grond, groeien ook olijfbomen hier goed. Geen gerecht is hier dan ook compleet zonder deze lokale delicatesse.

En dan is er natuurlijk nog Mykonos, behorend tot de Cycladen. Het eiland is gebouwd op graniet en heeft een kale, rouwe bijna surrealistische uitstraling. Op foto’s is Mykonos vaak te herkennen aan de typische windmolens met hun rieten daken.

Vakanties Griekse eilanden
De windmolens van Mykonos

Over het water

Zoals gezegd is het een uitstekende optie om een hele vakantie uit te trekken voor het bezoeken van één eiland. Maar wij adviseren het eilandhoppen ook zeker tot de opties te rekenen! Met de boot reis je van eiland naar eiland en ontdek je al het moois van wat de Griekse eilanden te bieden heeft.