Restaurant keuzestress? Niet nodig: op naar deze Italiaan in Amsterdam

Enoteca… Is het een club? Is het een ruimteschip? Nee! Het is het Italiaanse restaurant in hotel The Manor in Amsterdam. Er zijn tientallen goede Italiaanse restaurants in onze hoofdstad, maar Enoteca is als verrassend als haar naam. Ga hier met je lover of je girl squad eten en we garanderen je een diner waarna je luid “mama mia” schreeuwt. Is het niet van het heerlijke eten dan is het wel de service en de gigantische foodcoma. Dus ben jij zo iemand wiens Google Maps helemaal vol staat met groene “hier moet ik heen” pinnetjes en iemand met eeuwige keuzestress dan helpen wij jij je graag een Italiaans handje. Om deze vijf redenen wil jij nu naar deze Italiaan in Amsterdam.

1. Service waar La Mama trots op kan zijn

Good service is hard to find. Vraag jezelf eens af hoe vaak het voorkomt dat een chef persoonlijk het gerecht aan tafel afmaakt en toelicht. Hoe vaak jij probeert de blik van de ober te vangen omdat je glas al 20 minuten leeg is. Het komt regelmatig voor dat wij het eten in een restaurant goed vonden maar de bediening matig. Dit terwijl een persoonlijke service juist ervoor kan zorgen dat je vaker terugkomt. Oké , je voelt hem waarschijnlijk al. De service bij Enoteca was top! Chef Salvatore Giuri, afkomstig uit Puglia kwam persoonlijk aan tafel om het gerecht met verse witte truffel af te maken. En de bediening? Die was molto bene! Kortom Bij deze Italiaan in Amsterdam word je verwelkomt op een manier die la Mama trots zou maken!

2. Een kaasfondue waar je SI tegen zegt

Heb je zin in pizza? Dan kun je voor vanavond Enoteca doorstrepen. Enoteca is geen doorsnee Italiaans restaurant. Voor verse pasta’s, vis en vlees, een kaasfondue waar je SI tegen zegt en desserts waar je het bord van wilt aflikken ben je wel aan het juiste adres.

Wij zijn speciaal uitgenodigd voor de witte truffelweek van Enoteca. Tijdens deze week kreeg je voor €47.50,- per persoon een viergangendiner waarbij, goh wat een verrassing, de witte truffel centraal staat.

We startten met een bruschetta met dungesneden kogelbiefstuk, zwarte knoflooksaus en aan tafel geraspte witte truffel. Hoewel het een heerlijk gerechtje was konden wij de specifieke truffelsmaak moeilijk ontdekken. In het tweede gerecht werden wij juist heel erg verrast door de witte truffel. Dit was een kaasfondue en als kaasgekkie heb je mij dan al om. De kaas ‘piemonte’ deed mij een beetje denken aan raclette en was de perfecte combinatie met de witte truffel. Er volgde nog een romige pasta maar het gerechtje dat ons het meest verraste was het dessert: een stevige witte chocolademousse op een amaretto koekje met witte truffel. En als je denkt “komt die truffel niet je keel uit nu?” NEVER! Dit dessert was zowel hartig als zoet en iets waarvoor je me iedere nacht mag wakker maken.

3. Ruime keuze aan wijnen per glas

Ben jij een wijnliefhebber? Dan word jij zo blij als een klein kind in een snoepwinkel van deze wijnkaart. Bij Enoteca serveren ze 20, ja 20!, wijnen per glas. Ons viergangendiner werd gecombineerd met drie verschillende wijnen. We startten met een mooie Pecorino. Dit is een wijn met een heerlijke bloemige geur, geel fruit, een mooie zuurgraad, die perfect samen ging met de bruschetta’s. Er volgde een Gavi. Dit is een kruidige wijn waarin je amandelen en bloesem kunt ontdekken. De laatste wijn was een Roero Arneis, een volle en mineralige wijn. Wij hadden nog gehoopt op een rode wijn in het wijnarrangement maar wellicht past dit minder goed bij de witte truffel.

4. Een fijne akoestiek

Niets is zo irritant als een restaurant met een slechte akoestiek. Denk je een gezellige avond tegemoet te gaan, even bijkletsen met je girls, kun je elkaar niet verstaan. Enoteca heeft een moderner uiterlijk dan je verwacht van een Italiaan. Het is een ruim restaurant maar voelt toch knus. Kom je met zes meiden dan hoef je niet over de tafel te schreeuwen om elkaar te verstaan. “Mama mia” na je diner is trouwens wel toegestaan in deze Italiaan in Amsterdam!

5. We love themaweken

Themaweken, wij zijn er dol op! Wij bezochten Enoteca in de witte truffelweek. En nee! Een themaweek betekent niet dat wij verkleed als witte truffel naar Enoteca gingen.  Hoewel!!! Dat is toch een fantastische Carnavalsoutfit? *slaat dit momenteel op in notities*

Goed! Enoteca organiseert deze themaweken om een ingrediënt te eren. Uiteraard kennen wij de zwarte truffel maar al te goed! Maar wat is dan het verschil met witte truffel? De witte truffel kun je eigenlijk zien als de koningin van de truffels. Het is de meest zeldzame en dure variant. Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar het verschil in smaak. De witte truffel is sterker van smaak en schijnt een knoflookachtige geur te hebben, alhoewel wij die moeilijk konden ontdekken. Deze Italiaan in Amsterdam besteed op een fijne manier aandacht aan mooie ingrediënten en een themaweek is de perfecte gelegenheid om meer te leren over deze ingrediënten.

Overigens heeft Enoteca naast themaweken ook een fantastische kaart met o.a. zacht gegaarde parelhoen met gedroogd fruit en een jus van ‘’vin santo’’ en een risotto waarvoor ik zeker terugmoet: Carnaloni rijst met saffraan en 48 maanden gerijpte Parmigiano Reggiano.