Oostenrijkse corona-maatregelen versoepeld voor Nederlandse wintersporters

Goed nieuws voor de wintersporters onder ons: Oostenrijk versoepelt corona inreisbeperkingen voor Nederlanders. Deze week heeft Oostenrijk besloten om de inreisbeperkingen omtrent corona te versoepelen. Stond Nederland voorheen nog samen met 13 andere landen op de hoogrisicolijst van Oostenrijk, door de opmars van het Omnicron virus in het land zelf heeft de regering besloten de 13 landen van de lijst te halen. Dit maakt de weg vrij voor een heerlijke wintersportvakantie in het land van de prachtige bergen en schnitzels.

Oostenrijkse corona-maatregelen op een rij

Heb jij een wintersportvakantie naar Oostenrijk gepland of ben je nog van plan om te boeken? Zorg dan dat je op de hoogte bent van alle Oostenrijkse corona-maatregelen. Om je een eindje op weg te helpen zetten wij de belangrijkste maatregelen die gelden vanaf 1 februari op een rij.

 • Heb je een booster prik? Dan is een PCR- of Antigeentest vanaf maandag 24 januari niet meer nodig en hoef je ook niet in quarantaine bij aankomst.
 • Heb je geen booster prik maar ben je wel volledig gevaccineerd (2x keer gevaccineerd of 1x Janssen)? Een PCR- of Antigeentest met een negatief resultaat is verplicht om Oostenrijk binnen te komen. Daarnaast hoef je niet in quarantaine bij aankomst met een negatief resultaat.
 • De geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs voor mensen boven de 18 zonder booster is verkort van 270 naar 180 dagen. 
  • Heb je wel een booster of herstel bewijs en twee vaccinaties dan is je vaccinatiebewijs wel 270 dagen geldig.
 • De quarantaine plicht van 10 dagen voor reizigers zonder booster vervalt. 
 • In Oostenrijk geldt de 2G-regel. Dit betekent dat je in onder andere de horeca en skigebieden alleen toegang krijgt met een geldig vaccinatie- of herstel bewijs. 
 • Per 1 februari wordt er ook een uitzondering gemaakt voor jongeren in de leeftijd van 12 tot18 jaar.
  • De geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs van jongeren gaat namelijk van 180 naar 210 dagen. Na deze 210 dagen is wel een booster vereist voor een geldige QR code.
  • Wat houdt dit in praktijk in voor gezinnen die op wintersportvakantie gaan in de voorjaarsvakantie met jongeren met de leeftijd van 12-18 jaar oud? Als de jongeren de laatste vaccinatieprik na 6 augustus 2021 hebben gehad, beschikken zij over een geldige QR code voor een wintersportvakantie in Oostenrijk.

Controleer altijd voor vertrek de regels die op dat moment in Oostenrijk gelden op de informatiesite van de overheid en lees het volledige reisadvies

Oostenrijkse corona-maatregelen versoepeld voor Nederlandse wintersporters

©Christoph Schoech

Het beste van stad & piste: Innsbruck SKI plus CITY

Poedersneeuw op de Stubaier Gletsjer? Cultuur en entertainment in Tirol’s hoofdstad Innsbruck? Of lekker relaxen in de spa? Dit en nog veel meer is bij de SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck inbegrepen. De wereldwijd unieke multifunctionele skipas geeft toegang tot heel veel attracties en maakt jouw vakantie in het Stubaital en rondom Innsbruck tot een all-inclusive beleving. Ideaal voor als je niet dagen lang achter elkaar op de piste wilt staan, maar cultuur en wellness evenzeer kan waarderen. Het beste van stad & piste!