Oost kust Australië: hét camperavontuur!

Het laatste onderdeel van onze trip ‘Down Under’ was de trip met de camper langs de oost kust van Australië. We huurden een campervan (kruising tussen een camper en een auto) via Jucy Rentals. Er zijn natuurlijk keuze genoeg uit veel verschillende bedrijven om je camper te huren, maar ik had goede verhalen over Jucy gehoord via een vriendin en dus was de keuze snel gemaakt. Tip: boek deze camper/auto wel vanuit Nederland, en zeker rond het hoogseizoen: okt-nov-dec, want anders zijn er geen campers meer beschikbaar!
Wij kozen voor een mooie middenweg: een betaalbare kruising tussen een auto en een camper. Op deze manier hoefden we niet met een groot bakbeest door het centrum van de steden te rijden, maar hadden we wel het voordeel dat we in onze mini camper konden slapen! In Australië leeft iedereen veelal buiten, wat ook goed mogelijk is door het heerlijke klimaat, dus het was geen probleem dat we niet veel ruimte hadden om in onze camper te zitten. Alles wat we nodig hadden zat erin: een bed, koelkast, opbergruimte voor onze backpacks, mini keuken inclusief gas kookpit en gootsteen.

Whitsunday Islands

Onze eerste stop was Airlie Beach. Dé plaats waar veel toeristen stoppen om vanuit hier een zeil trip te maken naar een van de mooiste en grootste eilanden groep ter wereld: Whitsunday Islands. We sliepen een nacht op een mooie camping om vanuit hier onze trip naar de Whitsundays te plannen en boeken. Ook hier is er keuze genoeg om bij één van de verschillende boekingskantoren een trip te boeken maar wij kozen voor de grootste en meest voordelige: Magnums. Zij kijken samen met jou wat je wensen zijn, een grote zeilboot met feestende jongeren of een romantische setting met maar 6 mensen. Wij kozen een middenweg, ongeveer 20 jongeren op een boot voor een gezellige ‘social talk’, maar toch ook de privacy van een privé hut op de zeilboot.
Het werd een onvergetelijke trip: heel bijzonder om 3 dagen en 2 nachten op een boot te slapen, wakker te worden met spectaculair uitzicht en om 6.30 als eerste in het water te liggen om de prachtige onderwaterwereld te bewonderen.
Het hoogtepunt was natuurlijk Whiteheaven Beach, één van de mooiste stranden ter wereld met parelwit zand en prachtig turquoise blauw water.

Frasier Island

Vanuit Airlie Beach is het 873 km (ongeveer 10 uur rijden) naar de eerstvolgende plaats die we willen zien: Frasier Island. Australië is geweldig indrukwekkend door zijn grootsheid, maar het nadeel hiervan zijn helaas de enorme afstanden. Gelukkig hebben we een comfortabele Jucy car, een toffe playlist op de Ipod en wisselen we af met rijden.
Frasier Island is te bereiken via een ferry vanaf Hervey Bay. Het leuke aan ongepland reizen is dat er ruimte is voor spontane acties! Wij ontmoetten 2 Nederlandse koppels op de camping in Hervey Bay en besloten om met z’n zessen de volgende dag een 4w drive jeep te huren om vrij rond te kunnen crossen op Frasier Island.
Dit eiland bestaat volledig uit zand en er zijn dan ook géén asfaltwegen! We keken erg uit naar deze unieke ervaring, maar helaas hadden we pech met het weer: een bewolkte en regenachtige dag..  Wél hebben we veel lol gehad met elkaar en werd het toch een onvergetelijke dag!

Australia Zoo

Op onze route lag ook Beerwah. Hier vind je dé dierentuin van Australië: Australia Zoo: Home of the Crocodile Hunter. Deze dierentuin is opgericht door Steve Irwin en wordt nu nog steeds beheerd door zijn vrouw en kinderen. Het is een prachtige dierentuin waar je gemakkelijk de hele dag door kan brengen. Er zijn ook op verschillende tijden live demonstraties waarbij verzorgers meer uitleg geven en actief met de dieren bezig zijn. Heel bijzonder om de verhalen achter zijn ‘vangsten’ te kunnen horen en de krokodillen te zien die hij daadwerkelijk zelf heeft gevangen!
De dieren die mijn hart echt hebben gestolen zijn toch echt de koala’s. Wat een super schattige, lieve, knuffelige dieren! Natuurlijk blijven het eigenlijk wilde dieren en zit het niet in hun natuur om met mensen om te gaan, maar omdat dit een eenmalige kans was voor mij heb ik deze toch met beide handen aangegrepen!

Byron Bay

Het surfers paradijs van Australië is Byron Bay. Deze plaats staat bekend om de relaxte sfeer die er 24/7 hangt. Ondanks dat er veel toeristen zijn, wonen er ook veel locals en deze mix maakt het een super plek om een weekje te blijven. Dit hebben we dan ook gedaan. Na de lange rit vanuit Cairns namen we hier de tijd om even uit te rusten en even een paar dagen te genieten van het echte vakantie gevoel: lekker luieren op het strand, boekje lezen, wandelen langs het strand..
Helemaal stilzitten konden we niet, want als je in het surfers paradijs bent moet je op z’n minst natuurlijk proberen om zelf ook te surfen! Voor ongeveer €30,- heb je een halve dag surfles in een groep van ongeveer 15 mensen. Het was erg moeilijk en viel stiekem wel een beetje tegen, maar het is toch gelukt om een klein stukje op de golven te surfen!
’s Avonds genoten we van de live bandjes die je overal vindt in één van de gezellige café’s van Byron Bay.
Na een week reden we door naar Sydney, waar er weer een einde kwam aan ons geweldige Australië avontuur! Gelukkig hebben we de foto’s nog om de komende jaren lang na te genieten…