Ontdek de nieuwe limited edition Moët & Chandon

Of ik de nieuwe Moët & Chandon’s 2018 Rosé Capsule Collection 2018 wil proberen? Rain or shine, 20 of -5 graden: Champagne smaakt altijd! Je kan mij altijd wakker maken voor champagne. Korreltje zout is wel van aan de orde want ik zit niet te wachten op een glaasje tijdens m’n remslaap. Maar een glaasje champi bij de brunch of als aperitief vind ik één van de lekkerste geluksmomentjes die er bestaan.

Een ode aan Madame de Pompadour

Champagnemerk Moet & Chandon lanceert een limited edtion: de 2018 Rosé Capsule Collection. Een ode aan Madame de Pompadour, de “It girl” van de 18de eeuw en bovenal minnares van Louis XV. Madame de Pompadour had een speciale band met het Franse champagnehuis Moët & Chandon. Ze was één van de eerste champagne kenners én bovenal vaste klant. Zij was een influencer van haar tijd en leerde het Franse hof champagne drinken. Gezien haar diva status moest dit natuurlijk ook Moët & Chandon zijn. Haar bekendse quote:  “Champagne is the only drink that leaves a woman beautiful after drinking it”. En dat nemen wij maar al te graag van haar aan!

2018 Rosé Capsule Collection

Deze limited edition moet het karakter en de drive van Madame de Pompadour tot leven brengen. De fles alleen al straalt elegantie, bravoure en durf uit. Het design moet je doen denken aan een prachtig, kleurrijk koninklijk gemaskerde bal. Je ziet een aantal zeer bijzonder uitgedoste verschijningen: een als pauw geklede vrouw, een meisje in cabaretstijl en ten slotte een verleidelijke heer in een rock-‘n-roll-look. De personages weerspiegelen de mix van culturen die voorbijkwamen vanaf de 18e eeuw.

De volledig gebloeide rozen op de fles staan voor de bloemige nuances van roos in de Rosé Impérial. De champagne zelf is geen zoete meuk, wat je misschien verwacht van een rosé champagne, maar een volle smaak van rijpe moerbeien, iets zoetere kruiden en een tikkeltje zuur om het geheel af te maken. Perfect als aperitief maar kan ook zeker met kip, vis of schaaldieren. En voor de echte fans: ook bij het ontbijt hoeft deze champagne niet te ontbreken!

De Rosé Capsule Collection is de meest extraverte en glamoureuze champagne uit de Moët & Chandon collectie.

Voor de kenners onder ons of voor diegene die even een show-off momentje op restaurant willen: de druiven die zijn gebruikt zijn Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier. Er worden 2 versies gelanceerd van deze gelimiteerde fles. Een fles van 0.75l en een mini flesje van 0.20l, die laatste is  ideaal voor onverwachte self-celebratings. Je kan deze flessen vinden bij speciaalzaken en bij de Bijenkorf en kosten respectievelijk €59,95 en €17,95.