Onderzoek: ook mannen faken orgasmes

Onze grote broer Manify publiceerde vorige maand nog de resultaten van een onderzoek naar het faken van orgasmes door mannen. De resultaten zijn verbijsterend en willen we je dan ook niet onthouden! Of het nu is om het zelfvertrouwen van hun partner intact te houden, of omdat ze er gewoon snel van af willen zijn: dat vrouwen wel eens een orgasme faken is algemeen bekend. Maar hoe zit dat met mannen eigenlijk? Mannen zijn allesbehalve heilig op het gebied van acteren! Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat minstens 30% van de mannen een orgasme faket. “Was het lekker schat?” “Ja hoor, echt ongelofelijk!” Hou toch op, wat een slap gelul zeg!

Waarom mannen faken

De redenen voor het faken van een orgasme lopen blijken best uiteen te lopen. Denk bijvoorbeeld aan: het zelfvertrouwen van ons dames in tact houden, geen zin meer hebben, slechte seks, een vroegtijdig orgasme waarna je doorgaat en een tweede orgasme faket onder het mom ‘ik kan echt nog wel even’. Nog een reden die vaak genoemd wordt is de druk die mannen voelen bij het hebben van seks. Mannen denken namelijk dat van hen altijd verwacht wordt dat zij zin hebben in seks, maar uiteraard is dat soms natuurlijk niet het geval.

Maar hoe the f*ck dan?

Wij vrouwen hoeven maar een paar keer extra te kreunen, puffen, hijgen en zuchten, om te doen laten lijken dat zij hun hoogtepunt hebben bereikt. Voor mannen is dit natuurlijk iets minder makkelijk. De ‘ontlading’ van een mannelijk orgasme is immers nogal tastbaar. Daarom wordt een condoom vaak ingezet bij het faken van een orgasme. Na de daad luiden de woorden van de man die ab-so-luut niet is klaargekomen: “Ik moet even naar de wc.” En daar gooit hij dan zijn niet gevulde condoompje zó de prullenbak in.

Mannen eerlijker dan vrouwen

Hoe je het ook went of keert, het faken van een orgasme is gewoon kut. Niet alleen lieg je tegen je partner, maar je seksleven gaat er ook niet op vooruit wanneer je de problemen niet bespreekt. Echte gentlemens en ladies vertellen hun partner dan ook gewoon de waarheid. Ongeveer een kwart van de mannelijke partners vertelt naderhand dat ze hebben gefaked. En wij ladies? Wij zijn toch iets minder eerlijk. Slechts één vijfde van de vrouwen vertelt aan hun partner dat ze heeft gelogen over hun orgasme. Durf het dus gewoon aan te kaarten: “help, ik kom niet klaar!“.