Nieuwe Amsterdamse hotspot: Cape Town Social Club

Nog niet zo heel lang geleden opende de Cape Town Social Club zijn deuren in de Jordanese Raamstraat in Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse eigenaren Sebastian Erasmus en Alexander Heim verrassen hun gasten er met moderne gerechten en cocktails met een twist. Geen ‘standaard’ braai of boboti, maar verfijnde gerechten die de smaakpapillen weten te triggeren. Alles wordt in huis gemaakt, zo ook het meest fantastische dessert dat je ooit gaat proeven. Maar eerst… de kaart van de Cape Town Social Club:

Zuid-Afrikaanse finesse

De Cape Town Social Club huist in een kleine knusse maar stijlvol ingerichte ruimte van een grachtenpandje in de Raamstraat. Velourblauwe banken en sfeervolle verlichting geven het restaurant een luxe en welkome uitstraling. Op de kaart vind je verfijnde Zuid-Afrikaanse gerechten zoals een salade van kreeft en appel met Kaaps-Maleisisch shisoblad, bisquemayonaise en tobiko-eitjes (van de vliegende vis), en een paté van gerookte snoekbaars, crème fraîche met bieslook en een krokantje van abrikozen en zeezout. Ook eet je er de famous beef jerky en proef je er verrassende wijnen van, natuurlijk, Afrikaanse bodem. De diverse gerechten zijn op basis van shared dining. Met zo’n 3 tot 4 gerechtjes per persoon kom je een heel eind. Goedkoop is het niet, maar lekker des te meer!

Cape Town Members Club

En er is meer.. de Cape Town Social Club zou geen Social Club zijn zonder een eigen Members Club. Voor de echte fans is er een exclusief loyaliteitsinitiatief binnen een intieme gemeenschap van vaste gasten. Leden kunnen bijvoorbeeld hun favoriete drank bestellen en onderbrengen bij Alexander, ze krijgen voorrang bij reserveren en natuurlijk korting op de rekening en toegang tot exclusieve evenementen. De Members Club heeft toegang voor maximaal 35 leden. Bij interesse kun je terecht bij Sebastian of Alexander zelf.

The grand finale!

En dan nu, ’the grand finale’, het dessert waarvoor je écht een keer bij Cape Town Social Club moet gaan eten. De ice cream sandwich met geroosterde witte chocolade en hazelnoot is een absolute must try. Het ijs tussen de oreo-achtig smakende koekjes smelt langzaam op de tong en de witte chocoladesaus voelt als boterzachte karamel aan. ‘Witte chocolade?’, zul je denken bij het zien van het dessert. Yes! De saus is gemaakt van maar één ingrediënt en dat is witte chocolade, die zorgvuldig is gesmolten, geroosterd en met liefde in elkaar is gedraaid. Ga dat proeven en een beetje snel, want de kaart verandert geregeld!

€€€
www.capetownsocialclub.com