Bali & Lombok fotoverslag: Alle highlights van mijn 19-daagse reis!

Lekker orgineel, weer een reisblog over Bali. Ik hoor het je denken en je hebt nog gelijk ook. Een vakantie naar Indonesië is al lang niet meer bijzonder. Op Instagram word je doodgegooid met fijne Bali kiekjes en de reisblogs over ‘de ultieme tips voor Indonesië’ vliegen je om de oren. Dus, dat ga ik niet doen. Wat ik wel ga doen is mijn mooiste kiekjes delen zodat je per direct een vliegticket wilt boeken. En als dat vliegticket dan geboekt is kun je nog een paar ultieme tips gebruiken die ik hieronder heb opgesomd. Enjoy!

Mijn reisroute door Bali & Lombok in foto’s

We hebben in totaal 19 dagen in Lombok en Bali rondgereisd en hebben de volgende plekken gezien: Kuta (Lombok) – Mount Rinjani – Gili Air – Nusa Penida – Ubud – Sidemen – Uluwatu – Canggu

Heb je weinig tijd? Dan raad ik aan om Uluwatu over te slaan, tenzij je een gevorderde surfer bent. Houd je van off the beaten track? Ga dan absoluut naar Sidemen en Nusa Penida. Je ziet vanzelf waarom…

Hungry for more?

Bekijk mijn Instagramaccount!

https://www.instagram.com/p/BjxKxFal0ze/?taken-by=suzananne

Must reads & tips voor een goede voorbereiding

Op reis ben ik een soort wandelende Lonely Planet. Beste accommodaties en restaurants? Genoteerd in Evernote. Mooiste plekjes? Opgeslagen in Maps. Me. Handige websites met tips? Ze staan onder mijn bookmarks. Bruto Binnenlands Product van Bali? Ogenblik, dat heb ik ergens gelezen. Plannen doe ik niet, maar voorbereiden doe ik – tot het irritante aan toe – tot in de puntjes. Je kunt er dus op vertrouwen dat ik je goede voorbereidingstips geef. Zie hier mijn lijstje met mijn beste bronnen:

 • Lonely Planet Indonesia – je Bijbel voor en tijdens je reis. Van de nodige inentingen tot de juiste prijs van je taxirit en natuurlijk de nutteloze feiten zoals het Bruto Binnenlands Product van Bali 😉
 • Reisjunk – Ik heb deze reisblog zo ongeveer mijn route laten bepalen. Door hen heb ik de Rinjani-klim overleefd en zijn we onverwachts naar Nusa Penida gegaan
 • Karlijntravels – Nog zo’n leuke reisblog waar je toffe tips uit kunt halen. Door Karlijn hebben we Sidemen toegevoegd aan onze route en daar zeker geen spijt van gehad
 • Wearetravellers – Ook zij hebben leuke verhalen om doorheen te lezen

Handige tips & Must do’s

 • Must-downloads: de app van ‘Blue Bird’ voor cheap taxi rides / Booking.com voor last-minute hotels / Maps.me voor offline routeplanning / Snapsheet om je foto’s direct te bewerken
 • Verplaats jezelf als een local en huur zo vaak mogelijk een motorbike. Zo kun je lekker weg van kudde toeristen rijden
 • Ga je de Rinjani beklimmen? Heel tof en zeker doen! Maar lees je aub wel eerst even goed in … Wandelschoenen en wandelstokken zijn een must
 • Verblijf in drukke plekken zoals Ubud en Canggu iets buiten het centrum. Zo heb je vaak een prachtig uitzicht op een rustige plek. Met een motorbike kun je gemakkelijk overal komen
 • Boek je ticket met de KLM werelddeal weken!
 • Pak op de heenweg een leuke hub mee, zoals Dubai of Kuala Lumpur. Dit breekt de reis en is nog leuk ook
 • Wil je een keer super luxe eten? Ga dan naar het 1 ster restaurant ‘Mozaic’ in Ubud

Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar dit land. Het heeft me verrast en verwonderd. En het heeft me 3 kilo zwaarder gemaakt door het lekker eten. Indonesia; I’ll be back! Wanneer ga jij?