Must see in Sydney

Sydney, de beroemdste stad van Australië: wie kent het niet?! Veel mensen denken zelfs dat Sydney de hoofdstad van Australië is, maar dit is niet waar. Canberra, een kleinere stad die 300 km ten zuidwesten van Sydney dient als de hoofdstad van dit prachtige land.

Sydney is wel dé trekpleister van Australië en natuurlijk mag je deze stad dan ook niet overslaan wanneer je Australië bezoekt. Wij vlogen in oktober vorig jaar voor 5 weken naar het land ‘Down Under’, en de meest logische keuze voor ons was om te starten en eindigen in Sydney. We hadden het geluk dat we mochten logeren bij familie, en hebben hierdoor ook de unieke plekjes van Sydney kunnen ontdekken! Hier mijn tips op een rijtje:

Potts Point

Dit is een wijk die je waarschijnlijk niet vooraan in de Lonely Planet vindt, maar des te leuker om te gaan ontdekken! Het staat bekend om goede backpackershostels, gezellige & hippe restaurantjes. Wij waren te gast in een te gek appartement op Wylde Street, op 20 minuten loopafstand van de Botanical Gardens, het Opera House en natuurlijk de beroemde Harbour Bridge. Leuke tip: iedere zaterdag is er een lokale groente- en fruit markt in Potts Point, waarbij je ook heerlijke hapjes kunt proeven (denk aan Food Truck sfeer) I love it!

Opera House

Natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken in deze ‘must see van Sydney’. Je kunt diep in je buidel tasten en een echte opera bezoeken, maar voor de low budget reizigers onder ons: ga een hapje eten in de Opera Bar of Opera Kitchen! Er is een super groot terras, wat een spectaculair uitzicht geeft over de Harbour Bridge en de skyline van Sydney. Het eten is heerlijk en betaalbaar. Leuke bijkomstigheid: je kijkt je ogen uit naar alle verschillende types die zich uitgedost hebben voor een Opera voorstelling!

Harbour Bridge

Dit indrukwekkende bouwwerk is iets wat je niet gemist mag hebben als je in Sydney bent. Je kunt eronder door varen door een gewone ferry te pakken, zo reizen de werkende inwoners van Sydney dagelijks naar hun werk. Ook bestaat er de mogelijkheid om de Harbour Bridge te beklimmen: let wel op dit is erg kostbaar (denk aan ongeveer €200,-)
Wij hebben dit niet gedaan, maar gekozen voor de Pylon Lookout. Dit kost ongeveer €10,- en geeft ook een spectaculair uitzicht op de brug en de skyline van Sydney.

Coogee to Bondi walk

Naast alle spectaculaire gebouwen in het centrum, is het ook zeker de moeite waard om de bus te pakken richting Coogee en daar een wandeling te maken langs alle prachtige stranden van Sydneys kustlijn. Er is zelfs speciaal een houten ‘board walk’ ontwikkeld waardoor je echt langs de kust kan blijven wandelen. Onderweg staan er informatieborden en zijn er meerdere gratis water punten. Veel mensen gebruiken deze route ook om hard te lopen! Uiteindelijk moet je natuurlijk afsluiten bij Bondi Beach, om hier te genieten van de prachtige surf kunsten van de locals.

Ben je enthousiast geworden? lees dan de volgende keer meer over onze fantastische trip naar Australië!