De must have BBQ kookboeken voor deze zomer!

Zo typisch Nederland: bij de eerst warme, zonnige dag wordt de barbecue onder het stof vandaan gehaald en is het barbecue seizoen geopend. Barbecueën kan lekker simpel met wat vlees, salades, stokbrood en sausjes. Maar aangezien we nog een hele zomer voor ons hebben, mag het de volgende BBQ best wat uitdagender. Ik ging opzoek naar de beste BBQ kookboeken, zodat we die barbecue skills eens kunnen verbeteren deze zomer. Dat geldt trouwens ook voor degene die de voorbereidingen doet en de man des huizes de barbecue laat bedienen. Het is tenslotte teamwork!

Don’t judge a book by its cover? Oeps, I did! Bekijk hieronder de leukste barbecue kookboeken. Shop de boeken door op de foto’s de klikken.

1. Smokey Goodness 1, 2 & 3

Dit boek staat in alle zoekresultaten bovenaan. En er bestaan niet voor niets 3 delen… Genoeg redenen om dit boek aan te schaffen?
smokey-goodness

2. BBQ Bijbel

De titel doet vermoeden dat dit boek wel echt heel belangrijk moet zijn in jouw BBQ carrière.
BBQ bijbel

3. Vegetarische Barbecue

Op een barbecueën kan je veel meer bereiden dan alleen maar vlees. Echt waar mannen.
vegetarische barbecue

4. Fingerfood van de BBQ

Omdat je altijd alles wil eten wat er van de BBQ komt. Met de fingerfood recepten uit dit kookboek gaat dat je lukken!
fingerfood bbq

5. Het grote BBQ-BOEK voor vrouwen

Een barbecue kookboek voor vrouwen mag uiteraard niet missen in dit lijstje. Dit boek laat zien dat vrouwen heus niet alleen van de voorbereidingen zijn.
BBQ boek voor vrouwen

6. Koken op een vuurtje

Om nog even bij de barbecuende vrouwen te blijven… Chefkok en foodstyliste Charlotte deelt met haar boek het complete plaatje: van recepten voor een kleine tuinbarbecue of groot barbecue-eetfeest tot tips en tricks voor de aankleding en organisatie van jouw barbecue-feestje.

koken op een vuurtje

Heb jij een favoriet BBQ kookboek? En wat is je lievelingsgerecht van de barbecue?