Must follow: onze favoriete food-kanalen op Youtube

Kookboeken blijven leuk, maar kookvideo’s maken het leven toch nog een beetje beter. Of je houdt van koken of niet, van kookvideo’s krijg je (meer) zin om de keuken in te duiken. Misschien ook omdat je van het kijken zo’n enorme trek krijgt… of je nu net gegeten hebt of niet, maar dat terzijde. 

Tegenwoordig draait alles nou eenmaal om video. Je kunt er niet omheen. In mijn studententijd kon ik urenlang naar 24kitchen kijken, nu staat mijn Facebook tijdlijn dagelijks vol met food video’s, die ik het liefst allemaal kijk én maak. Je kunt je voorstellen hoe groot mijn lijst met ’to make’-recepten is.

Hierbij deel ik mijn lijstje met favoriete Youtube food-kanalen:

1. Tasty

Omdat ik bij deze video’s altijd mijn Facebook scroll even stop en de video’s van begin tot eind moet kijken.

2. Allerhande

Allerhande is vaak mij redding wanneer ik wat wil koken met leftovers. Je kent het wel: je hebt restjes over van andere recepten en hebt eigenlijk geen zin om naar de supermarkt te gaan. Allerhande weet dan altijd met die restjes een gerecht te maken!

3. Jamie Oliver

Ik ben vooral fan van de Quick & Easy video’s met de ‘5 ingredients’-recepten. Zo easy en zo weinig ingrediënten en dan toch weet hij een waar kunstwerk op het bord neer te leggen. Ziet het er opeens helemaal niet meer zo makkelijk uit.

4. Martha Stewart

Deze vrouw kan alles zo lekker rustig uitleggen. Ook een van mijn 24kitchen favorieten en dan vooral omdat je er zo lekker zen van wordt. Alleen jammer dat in haar Youtube video’s niet gesproken wordt.

5. Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

En dan gaat het natuurlijk vooral om de tosti video’s.

 

6. Food Network

Niet alleen lekkere recepten maar ook de beste en meest hilarische fragmenten uit de Amerikaanse tv-series van Food Network.

7. Ohmyfoodness

Al die lekkere zoete recepten! Nomnomnom.

8. INSIDER food

Je kijkt je ogen uit. Echt waar. Van de “longest noodles in NYC” tot “rainbow shaved ice”.

 

Wat zijn jouw favoriete Youtube food-kanalen?