Museumwinkel: een geweldige winkel voor je interieur!

We schrijven er regelmatig over en het blijft ons bezig houden. Ons interieur. Steeds op zoek naar leuke aparte dingen voor in ons huisje. Jaren geleden ben ik tijdens mijn zoektocht naar een mooie opgezette exotische vlinder ooit een keer gestuit op de site van De Museumwinkel. Toen niks mee gedaan, maar de winkel is altijd achterin mijn hoofd blijven zitten. Een tijdje geleden was ik in mijn geliefde Nijmegen en na al een tijdje voor een etalage met open mond te hebben gestaan, kwam ik erachter voor welke winkel ik eigenlijk stond……je raadt het al!

Bonte verzameling

Eenmaal binnen is het een bonte verzameling van mooie antieke meubels en vooral veel opgezette dieren. Van mooie exotische vlinders in een lijstje, kolibries op een stokje tot gave flamingo’s (die staat hoog op mijn lijstje) en zelfs neushoornkoppen voor aan de muur. Maar dat is niet het enige wat ze hebben. Mooie zebrahuiden voor op de grond, pauwenveren voor in die mooie antieke delfts blauwe vaas, schelpen en mineralen en stolpen met van alles erin. Het heeft allemaal een heel hoog hebben, hebben, hebben gehalte :-)!

Natuurlijke dood

De Museumwinkel prepareert alles zelf en de dieren die ze hebben opgezet, zijn allemaal een natuurlijke dood gestorven. En dat is natuurlijk wel een fijne gedachte. Geen dier is opzettelijk dood gemaakt om opgezet te worden.

Waar?

Je vindt De Museumwinkel in de Van Welderenstraat 114 in Nijmegen, maar je kunt ook gewoon de site bezoeken. Aan de andere kant….Nijmegen is echt een onwijs leuke winkelstad dus daar zou ik gewoon zeker eens naar toe gaan. Hou de site in de gaten voor leuke tips in deze oude stad!