9 x de mooiste multiple exposure photography + zo ga je er zelf mee aan de slag!

Een paar maanden geleden ging ik met een vriendin naar LOODS5, omdat zij meubels en accessoires wilde kopen voor haar appartement. Nadat we al heel wat meubels bekeken hadden, kwamen we bij de lijsten en posters aan. Daar zag ik een prachtige print, waar ik op slag voor viel. Ik kan niet precies uitleggen wat ik er zo mooi aan vind, maar ik bleef er naar kijken. Om die reden ging ‘ie meer naar huis, waar ik ‘m inlijstte. De bedoeling was om de plaat ingelijst op te hangen, maar daar is nog niet veel van terecht gekomen 😛

20160215_184816

Multiple / double exposure photography

Ik had in eerste instantie geen flauw idee hoe je deze techniek noemt, waarbij twee afbeeldingen als het ware geblend zijn. Onlangs zat ik op Pinterest en toen zag ik een soortgelijke foto, waarbij in de omschrijving stond: multiple exposure photography. Aha, zo heet dat dus! Weer een mysterie ontrafeld 😉 Een andere term die ook gebruikt wordt, is double exposure photography.

Omdat ik de print die ik bij LOODS5 kocht zo geweldig vind, besloot ik op internet nog wat meer voorbeelden van multiple / double exposure photography te bekijken. De mooiste die ik tegenkwam, heb ik onderstaand voor je op een rijtje gezet.

Zelf aan de slag met double exposure photography?

Vind jij de combinatie van meerdere afbeeldingen in één afbeelding ook zo mooi? En wil je het ook zelf eens uitproberen? Ik vond op internet een aantal handige tutorials. Je hebt een digitale spiegelreflexcamera nodig die over een multiple exposure functie beschikt. In dat geval is het “gewoon” een kwestie van een foto maken, de multiple exposure functie activeren en nog een foto maken. Bekijk hier de gehele tutorial.

Heb je geen camera met een DSLR functie, maar ben je wel handig met Photoshop? Dan kun je de afbeeldingen zelf “blenden” tot één geheel. Zelf kan ik enigszins overweg met Photoshop, dus wellicht binnenkort het proberen eens waard. Je vindt de tutorial hier.