Moco Museum Amsterdam en Robbie Williams staan stil bij Mental Health Week 2024

Het is Mental Health week 2024 en dat betekent dat er op Europees niveau in verschillende initiatieven stil wordt gestaan bij het thema mentale gezondheid. Ook het Moco Museum Amsterdam besteedt met de tentoonstelling ‘Pride and Self-Prejudice’ van Robbie Williams en diverse activiteiten aandacht aan het thema. Te zien tot september 2024, dus noteer in je agenda!

Onder het thema ‘co-creatie’ richt de Mental Health Week van 2024 zich op een samenwerkingsbenadering waarbij iedereen samenwerkt om beleid en programma’s te ontwikkelen en uit te voeren die positieve geestelijke gezondheid bevorderen. Een top initiatief, gezien onze mentale gezondheid wel wat meer aandacht kan gebruiken. Zo dachten ook het Moco Museum Amsterdam en Robbie Williams.

Moco Museum Amsterdam x Robbie Williams

Het Moco Museum in Amsterdam besteedt deze week aandacht aan het thema mentale gezondheid en organiseert een reeks van activiteiten die het belang van mentaal welzijn onderstrepen en ondersteunen. De basis voor deze activiteiten is de tentoonstelling van poplegende Robbie Williams: Pride and Self-Prejudice. Robbie Williams’ werk draait veel om mentale gezondheid. Hij deelt openlijk zijn persoonlijke gevechten en overwinningen op het gebied van mentaal welzijn en moedigt jou als bezoeker aan om ook eens wat meer naar binnen te kijken. Zo daagt hij je uit om 5 positieve eigenschappen over jezelf te noemen, iets waartoe hij zelf niet in staat was in zijn donkerste periodes. Een absolute weekendtip met een serieus randje.

Better Together

Tijdens de European Mental Health Week 2024 organiseert Moco naast de tentoonstelling van Robbie Williams ook een aantal activiteiten onder de noemer ‘Better Together’, allemaal gericht op het bevorderen van een open dialoog over mentale gezondheid. Op vrijdag 17 mei wordt er een kunstworkshop gehost door mental health advocate en artiest Sioe Jeng Tsao (@seeyousioe), waar deelnemers worden uitgenodigd om hun innerlijke angsten te portretteren en een naam te geven – net zoals Williams zijn angst ‘Blanche’ heeft vereeuwigd, te zien in de tentoonstelling. Later deze maand staat een speciale sportieve samenwerking op het programma.

Mental Health week 2024
I was mentally ill before it was cool - Robbie Williams

Neem een vriend mee

​Tot en met vrijdag 31 mei spoort het museum bezoekers aan om kosteloos een vriend of vriendin mee te brengen. Het idee is om iemand die wel wat extra support kan gebruiken uit te nodigen en samen het gesprek aan te gaan over onze mentale gezondheid. Gebruik de code FREEFRIEND bij het online boeken van tickets om gebruik te maken van deze aanbieding.