Mini veranderingen die je interieur een boost geven

De ene na de andere trend schiet uit de grond en als het aan de interieur-stylisten ligt, mogen we iedere twee maanden onze inrichting wel aanpassen. Helaas is onze portemonnee het daar niet helemaal mee eens. Toch kun je je hele inrichting met maar een paar kleine aanpassingen en items helemaal omgooien. Wij kregen tips van een aantal interieur-stylisten en die tips willen we je natuurlijk niet onthouden!

Kussens

Het makkelijkste om je woonkamer een nieuwe frisse boost te geven, is om je kussens te vervangen. Gooi er eens een andere hoes om. Kies voor een ander kleurtje, een kekke print of ga voor een paar nieuwe kussens met een andere vorm. Oud eruit, nieuw erin doet heel wat voor de look van leren eetkamerbanken! En de woonkamer natuurlijk.

Spiegels

Een spiegel doet ook heel veel voor je interieur. Je kunt door je spiegel op de grond te plaatsen bijvoorbeeld de indruk wekken dat je woonkamer een stuk groter is, dan dat ‘ie eigenlijk is. Plaats een grote tropische plant voor de hoek van de spiegel en je hebt meteen ook dubbel zoveel groen in huis. Ronde spiegels doen het trouwens ook heel goed! Hang ‘m boven de bank, plaats ‘m op een kast of hang hem in de hal. Mooi om met zo’n ronde vorm alle hoeken wat op te breken!

Standaard

Geen zin om voor een hele nieuwe look te gaan? Met een paar kaarsenstandaards of kandelaren heb je al snel een heel lekker sfeertje in huis, zonder echt meteen aan iets nieuws te beginnen. Een leuke tip: Plaats verschillende kandelaren, in verschillende hoogtes bij elkaar als een verzameling en je brengt extra relaxte vibes zo hop, in je woonkamer.ย 

Kleedje

Geen zin in kleine items? Maar liever gewoon meteen een groot item in de woonkamer om de verandering toe te passen? Je hoeft echt niet meteen een heel nieuw interieur te kopen, maar met een groot kleed in een opvallende kleur, bepaal je wel al heel veel van je inrichting natuurlijk! Of je nu voor een faux fur dierenhuid gaat, een versleten Perzisch tapijt of een kleurrijke variant. Wel allemaal iets duurder dan een kandelaar of een stel nieuwe kussens, maar dan heb je ook wat.

Plaid

Het voordeel aan deze mini verandering is dat, naast dat het leuk staat, een plaid ook nog lekker warm is! Zoek er eentje uit die match bij je nieuwe kussens, contrast geeft met je nieuwe kandelaren of gewoon een die je tof vindt, of course! Of je nu gaat voor een grof gebreid kleed, een old school patroontje of een felle kleur, allemaal tof om je woonkamer een flinke boost te geven.

Credits: Jon Tyson