Met deze snacks nemen we er nog eentje!

Als je ‘snacks’ zegt, dan zijn wij erbij. Of het nu een zoete hap is, of een hartige zak chips, snacks nemen op een of andere manier een magisch momentje in beslag en kunnen we dan ook -vrijwel nooit- weerstaan.

Om de snacks en de cravings toch iets gezonder te maken, hebben we even een lijstje ‘gezondere’ tussendoortjes voor je samengesteld. Natuurlijk zijn het nog steeds geen maaltijden waar je ongegeneerd van kan blijven eten, maar eentje extra, dat kan prima! Althans, dat vinden wij.

Havermoutkoekjes met bessen
Deze koekjes zijn ook nog eens te maken in een handomdraai!

Vanille-kokossmoothie
Makkelijk, voedzaam en lekker! De smoothie is zoet zat, dus ook goed voor al je suiker cravings.

Photocredits: Alexander Mils

Watermeloen pizza
Klinkt gek? Maar is mega makkelijk én lekker! Snijd een stuk watermeloen af, bestrijk ‘m met yoghurt en top ‘m af met allerlei lekker vers fruit.

Ananas on a stick
Prik een ananas op een satéprikker en dip ‘m in gesmolten chocolade – bij voorkeur pure chocolade. Even in de vriezer en je hebt een heerlijke choco-snack!

Coffee met cacao
Maak een lekkere cappuccino voor jezelf met amandel- of sojamelk en gooi er wat chocolade snippers bij. Zo krijg je een koffie mét choco. Yummm!!

Photocredits: Kevin Menajang

DIY waterijsje
Hoe makkelijk is het om je eigen waterijsje te maken! Mega makkelijk dus! Gooi wat vruchten puree of fruitwater in een vormpje en laat ’t even staan in de vriezer. Vooral die met vruchtenpuree is mega lekker!

DIY waterijsje – yoghurt
Dit zelfde kun je natuurlijk ook doen met een yoghurt variant! Stiekem zijn die dan ook nog heel veel lekkerder. Meng wel nog wat stukjes fruit in de vorm, voordat je de vormpjes in de vriezer stopt, zo heb je nog een extra bite tijdens het smikkelen.