Met deze kledingtips sta je altijd goed op de foto

Iedere vrouw weet dat goed op de foto staan een kunst op zich is. Nu is het natuurlijk belangrijk dat je lacht, maar je kleding kan ook bepalen of een foto wél of niet on point is. Want soms lijkt een kledingstuk in een webshop of in een paskamer prachtig, maar op een foto is het een doorn in het oog. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Deze 7 kledingtips zorgen ervoor dat je het voor eens en altijd goed doet met je kleding voor een kiekje. Kom maar op met die camera!

Ga voor één basic kleur

Door bepaalde patronen kun je op een foto wat voller lijken dan je in werkelijkheid bent. Met een blouse, shirt, trui, broek of rok in één basic kleur, zit je altijd goed: dit laat jouw lichaam het best tot haar recht komen. Trek daar een paartje stoere Panama Jack schoenen onder aan en jij rockt elke foto.

Geen drukke prints

Net als bepaalde patronen kunnen prints ook de illusie wekken dat je breder lijkt dan je daadwerkelijk bent. En drukke prints stelen ook de aandacht van waar het uiteindelijk allemaal om draait: je knappe koppie! Vind je basic niks? Dan kun je ook voor verticale strepen kiezen.

Oversized of té strak is een no go

Op televisie ziet het er misschien allemaal leuk uit: die boyfriend blouse of jeans. Maar in werkelijkheid valt het eenmaal om je lijf toch best tegen. Hetzelfde geld voor jurkjes die vreselijk strak aansluiten. Speel op safe en kies voor kleren die tussen oversized en strak in zitten.

Draag donker

Hoewel lichte kleuren je vast prachtig staan, spring je met donkere kleren er pas echt uit op een foto. Donkere stoffen flatteren je figuur én lijken niet verlicht te worden door een flits van de camera.

Vierkante hals

Een ronde of een V-hals staat bijna iedereen goed, dus daar kan je vaak niet mis mee gaan. Maar wil je jouw borsten wat verdoezelen? Dan kun je er voor kiezen om eens voor een shirt of jurk met een vierkante als te gaan. Wanneer je voor strapless wilt gaan, is het goed om te weten dat je schouders er breder door kunnen lijken. Belangrijk is dat je voor de look gaat waarbij je jezelf niet ongemakkelijk om wat decolleté te laten zien.

Klassiek

Trends komen en gaan, maar stijl blijft bestaan. Als vrouw houden we er natuurlijk van om te experimenteren met mode, maar outfits waarvan je weet dat ze hoe dan ook mooi staan, hebben de voorkeur als je op de foto moet. Door kleding te dragen die tijdloos elegant is, zul je als je later eens de foto terugziet nooit spijt hebben van je kledingkeuze.

Geen doorzichtige kleding

Menig vrouwelijke beroemdheden gingen hier al mee in de mist: een doorzichtig kledingstuk dragen op de rode loper. Door een hardnekkige flits van de paparazzi was er meer te zien dan was bedoeld. Een risico dat je niet wilt nemen. Oók niet met fashion tape om het een of ander mee af te plakken. Dit pakt namelijk zelden charmant uit.

Heb jij nog meer kledingtips om op iedere foto te shinen? Let us know!