Met deze beauty routine slaap je als een (doorn)roosje

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid, een goed humeur en natuurlijk ook voor een fris uiterlijk. De uitdrukking ‘schoonheidsslaapje‘ bestaat niet voor niets! Met deze beauty routine voor het slapengaan breng je niet alleen je geest tot rust, maar zorg je er ook voor dat je lijf goed kan herstellen.

1. Maak je gezicht goed schoon

Het begint allemaal met een schone huid. Verwijder make-up, vuil en overtollige oliën met een milde reiniger. Dit voorkomt verstoppingen van de poriën en helpt je huid om te herstellen terwijl je slaapt. Gebruik daarna een zachte tonic om de laatste restjes te verwijderen en je huid te verfrissen. Kortom: nooit meer met make-up op naar bed (zelfs niet na het uitgaan!).

2. Neem een warm bad met lavendel

Een warm bad is niet alleen ontspannend, het kan ook je lichaamstemperatuur verlagen en signalen naar je hersenen sturen dat het tijd is om te gaan slapen. Voor een extra rustgevend effect voeg je badzout met lavendel toe aan je badwater. Lavendel staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het helpt stress te verminderen en bevordert een diepere slaap. Maak van jouw badsessie een wellness ritueel met kaarsen, zachte muziek en een lekkere kop thee voor een ultiem zen-moment.

3. Hydrateer je huid

Na je bad is het tijd om je huid te hydrateren om uitdroging te voorkomen en de huidbarrière te ondersteunen. Gebruik een rijke nachtcrème die je huid voedt en herstelt terwijl je slaapt. Vergeet niet om een oogcrème aan te brengen om de gevoelige huid rondom je ogen te verzorgen en donkere kringen en wallen te verminderen.

4. Masseer je lichaam met een lavendelolie

Naast je gezicht verdient ook je lichaam wat extra aandacht. Masseer je huid met een hydraterende bodylotion of -olie. Ook hier kun je kiezen voor een variant met lavendel om het ontspannende effect te versterken. Een massage verbetert de doorbloeding en helpt om gespannen spieren te ontspannen, wat je slaapkwaliteit ten goede komt.

5. Zorg voor een rustgevende omgeving

Je slaapkamer moet een oase van rust zijn. Zorg ervoor dat je kamer donker, stil en koel is. Gebruik verduisterende gordijnen en een ventilator of airconditioning om de ideale slaapomgeving te creëren. Vergeet ook geen klamboe op te hangen in de zomer. Die vervelende muggen kunnen je anders wakker houden!

6. Creëer een vast slaapritueel

Consistentie is de sleutel tot een goede nachtrust én een gezonde flow. Creëer een vast ritueel voor het slapengaan dat je elke avond herhaalt. Dit kan bestaan uit jouw beauty routine, lezen, mediteren, of rustige ademhalingsoefeningen doen. Je lichaam zal deze routine herkennen en zich voorbereiden op de nacht. Vermijd in dit ritueel schermen en andere slaapsaboteurs voor die heerlijke nachtrust.

Slaap jij binnenkort als een (doorn)roosje?