Met deze 5 tips maak je van jouw badkamer een thuis-spa

De dennengeur, flonkerende kaarsjes en ontspannen muziek.. Die heerlijke warme stoom, de ontspannen sfeer en dat verfrissende water.. Na een dagje in de spa voel je je als herboren. Daarom is het tijd om de spa-ervaring nu ook in huis te halen, want waarom niet vaker een momentje voor jezelf inlassen om even te ontspannen? Met deze 5 tips maak je van jouw badkamer eenvoudig een thuis-spa.

Vergroen je badkamer

Planten zijn altijd een goed idee, ook om jouw eigen thuis-spa te decoreren! Niet alleen staat het hartstikke leuk, planten in huis hebben ook een bewezen kalmerende werking op de geest en helpen stress te verminderen. Bovendien kunnen planten bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis én in de badkamer. Kies voor planten die goed gedijen in een vochtige omgeving. Denk hierbij aan varens, orchideeën, aloë vera of sanseveria.

Installeer een regendouche

Heb jij nog geen regendouche? Schaf er direct één aan voor de ultieme thuis-spa beleving. Niet alleen heeft een regendouche een luxe uitstraling, de douche-ervaring met het water dat over je hele lichaam stroomt, is heerlijk. Ben je bang dat een regendouche te veel water verbruikt? Dat hoeft niet. Een regendouche kan ook eenvoudig voorzien worden van een waterbesparende functie.

Gebruik geurkaarsen en diffusers

Grote kans dat jij je die heerlijke geur van jouw laatste spa-bezoek nog voor de geest kunt halen. Geuren zijn dan ook een geweldige manier om sfeer te creëren. Maak jouw thuis-spa compleet door geurkaarsen of een luchtdiffuser in jouw badkamer te plaatsen. Kies daarbij voor geuren die bekend staan om hun ontspannende effect: lavendel, kamille, rozen of eucalyptus.

Pas de verlichting aan

Naast geur is licht een absolute sfeermaker. Natuurlijk heb je in jouw badkamer functioneel licht hangen, maar lampjes die voor sfeer zorgen zijn net zo belangrijk. Zeker als je die spa-beleving in huis wilt halen. Zorg dat de lampen in jouw badkamer gedimd kunnen worden in een zachte, warme kleur. Om een extra ontspannen en romantische sfeer te creëren voor jouw spa-moment, steek je daarbij nog een aantal kaarsen aan.

Investeer in mooi badtextiel

Wat er nog meer zo heerlijk is aan de sauna? Die zacht kamerjassen en handdoeken! Een beetje spa-ervaring straalt luxe uit. Haal deze luxe in huis door voor mooi en zacht badtextiel te kiezen (kies Fairtrade). Denk hierbij aan hoogwaardige materialen zoals Egyptische katoen of bamboe. Voor handdoeken, gastendoekjes en badjassen, maar ook voor die comfortabele badmat en mooie kussens.