Meatless Mexicaans: Tacoschuitjes met geroosterde kikkererwten

Onze Foodie Saskia (The Baking Bucketlist), is de vrouw bij wie je moet zijn voor heerlijke recepten. Voor Ladify brengt ze iedere week een nieuw recept. Mega lekker, maar niet al te veel moeite. We houden van lekker eten, we houden van heel lekker eten en vinden het leuk om klaar te maken en lekker met een goed glas wijn in de keuken te staan, maar hey, we willen ook stiekem makkelijk en easy go. Dus voila, hier zijn ze…

Deze week: Meatless Mexicaans

Na de feestelijke Burrata salade van vorige week, heb ik deze week een receptje voor je waa geen special occasion voor nodig is. Deze tacoschuitjes zijn makkelijk te maken, en door de geroosterde kikkererwten krijgt het een extra bite. Voor mij waren geroosterde kikkekerwten ook nieuw, en misschien denk je niet meteen yumm lekker. Maar ze zijn echt heel lekker en crispy.
Verder kun je dit gerecht een stuk makkelijker maken door ook kant en klare guacamole te gebruiken.. maar we weten allebei dat verse guacamole toch nét wat lekkerder is! En remember.. een blender is je beste vriend in de keuken ;).

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

VOOR DE SCHUITJES

  • 12 taco tubs van Santa Maria
  • 1 groot blik Maïs
  • 3 eetlepels tacosaus
  • Een paar handjes geraspte kaas

VOOR DE GUACAMOLE (NAAR WENS VERDUBBELEN)

  • 1 rijpe avocado
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • half rode pepertje, fijn gesnipperd
  • sap van een halve citroen
  • grof zeezout
  • peper

VOOR DE GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

  • blik gekookte kikkererwten
  • 1 flinke eetlepel olijfolie
  • theelepel geperste knoflook
  • Flinke snuf cayennepoeder
  • Flinke snuf uienpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en meng in een kom de afgespoelde, gekookte kikkererwten samen met alle kruiden en olijfolie. Hussel alles goed door elkaar. (Je kunt gedroogde kikkererwten zelf koken, maar doe jezelf een plezier en kies voor de al gekookte kikkererwten uit blik).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de kikkererwten op. Rooster ze in 25 minuten krokant in de oven, maar rol de kikkererwten halverwege even om.
  3. Maak vervolgens de guacamole door de avocado in kleine stukjes te snijden en in een kom te doen samen met de overige ingrediënten. Prak alles goed door elkaar. (Ook hier, heb je weinig tijd: gebruik dan een keukenmachine of blender)/
  4. Haal de kikkererwten uit de oven en meng in een andere kom de maïs korrels met de tacosaus door elkaar, en vul de schuitjes hiermee. Top ze met de geraspte kaas en zet ze 5 minuten in de oven.
  5. Maak de schuitjes af met de guacamole en  de geroosterde kikkererwten.

MEER RECEPTJES NODIG? DEZE BURRATA SALADE WAS OOK HEAVEN!