ME TIME: Relaxen doe je zo

Het is weer maandag! Het weekend is, zoals gewoonlijk, weer veel te snel voorbij… Maar geen paniek, we trekken de relaxte vibe gewoon nog even door en als we de wetenschap moeten geloven, zijn er heel wat manieren en kleine oefeningen om te relaxen. Dus voor op deze maandag hebben we een klein onderzoekje voor je gestart. Goed in- en uitademen, focussen op je lichaam, spelletjes doen, wandelen en nog zo’n hele lijst, want welke van deze methoden helpen nu echt en waar wordt je he-le-maal zen van. Nou komt ‘ie:

 

Wandelen

Toch wel dus. Als het regent snappen we dat je liever niet de deur uit gaat, maar tegen kou kun je je kleden! En wat is er nu leuker dan na het eten nog even een avondwandeling te doen met je lief, een vriendinnetje, je moeder of je zus. Haal ergens een bak koffie to go, neem zelf een grote kop thee mee of een flesje water en wandelen maar. Dwarrelend door de straten langs de warm verlichte huizen kun je en lekker ongegeneerd naar binnen gluren bij iedereen die z’n gordijnen nog open heeft รฉn tijdens een wandeling komen vaak de beste gesprekken op gang. Dus mocht je nog een goed woordje met iemand willen praten, neem diegene lekker mee voor een latenightwalk.

De slappe lach

Ook in moeilijke tijden en als vandaag even niet jouw dag is, kun je toch goed relaxen door eens een flink potje te lachen. Lachtherapie is niet voor niets zo goed voor de geest. Misschien voelt het in het begin wat vreemd om te lachen terwijl je helemaal niet zo happy bent. Maar zet vooral een comedie aan, luister naar een goeie podcast of lach naar jezelf in de spiegel. Lachen werkt en glimlachen naar jezelf werkt ook zeker!

Dance baby!

Je hoeft van ons echt niet meteen de kroeg in te duiken om je heupen eens lekker los te gooien. Draai thuis de volumeknop eens wat harder en zet je favo playlist aan – bij voorkeur old school hitjes. Dansen helpt om endorfine vrij te maken en heel even de tijd te vergeten. Even bezig zijn met jezelf, de muziek en verder helemaal niets anders. Je hoofd leeg maken met behulp van muziek werkt perfect.


Pexels.

Dat wordt schrijven…

Alles wat je aan gevoel en emoties op kunt kroppen in je lijf, kun je er maar beter uitgooien. Geen zin in goede gesprekken? Schrijf het voor jezelf op! Je hoeft echt geen dichter of romanschrijver te zijn om het een en ander op papier te kunnen zetten. Schrijf alles op om je hoofd leeg te maken en daarmee de last, letterlijk van je schouders te laten verdwijnen. Het werkt mega relaxend als je je hoofd echt helemaal leeg kunt maken. Dus hop, al die gedachten verplaatsen naar dat witte papiertje voor je. Krassen maar. Doodlen is ook heel fijn trouwens! Gewoon weg krabbels en kleine tekeningetjes op papier zetten. Wie weet komt er nog een mooi kunstwerk uit ook!

Verwen jezelf

Jezelf verwennen kan natuurlijk op 100 verschillende manieren. Van een lekker warm bad, tot een goed glas rode wijn tot een bos bloemen. Jezelf verwennen hoeft niet meteen een bizarre aankoop te zijn, maar juist een klein gebaar naar jezelf. Neem tijd voor jezelf, schenk wat lekkers in en lees een boek of kijk ja favoriete serie. Neem tijd voor jezelf, dat is pas echt verwennen. Alles wat ook morgen kan, kan morgen. Vandaag is vandaag. Relax.

Credits: Relax Academy.
Photocredits: Pexels.