De Mason Jar. Zo fleur je jouw interieur er mee op!

Een echte Amerikaanse Mason Jar, je kent ze vast wel of hebt net zoals ik er eentje in huis. De meeste van jullie zullen deze weckpotten gebruiken om voedsel in te bewaren of smooties uit te drinken en dergelijke. Tenminste daar gebruiken wij ze thuis voor. Wist je al dat je ze ook voor hele andere doeleinden kunt gebruiken? Na een avondje op Pinterest tijdens de pinksterdagen kwam ik weer iets leuks tegen. Ik was namelijk op zoek naar leuke ‘do it yourself’ ideeën om het huis weer een beetje op te fleuren. Toen ik de Mason Jar’s tegen kwam als inspiratiebron wilde ik dit gelijk met jullie delen. Er zitten namelijk echt een aantal toffe dingen tussen. Het is heel simpel en het geeft een vintage look aan je interieur.

Ik ben erg onder de indruk van deze duizendpoot. Zelf heb ik mijn Mason Jar goud gespoten en er een lampje van gemaakt! 

3x Mason Jar Do It Yourself items

 1. Een cactus in een weckpot
  We hebben het er al eerder over gehad. De cactus, een plantentrend voor in je interieur. Dit in combinatie met een Mason Jar geeft een leuk effect.
  Wat heb je er voor nodig?
  Het mooiste effect krijg je wanneer je een Ball Mason Jar gebruikt. Maar ik laat de keuze aan jou. Je kunt ook gerust een ander vorm van dit weckpotje gebruiken. Vul het potje met wat decoratie stenen en voeg wat zand toe. Binnen een paar minuten heb je paar leuke cactussen op tafel staan.instyle.nl - mason jar
 2. Pastel decoratie
  Niet alleen bij kleding, maar ook zeker in je interieur zijn pasteltinten prachtig. Je interieur blijft rustig, maar je wijkt een keer af van het o zo mooie en veilige wit. Ga aan de slag met kwast en verf en zorg dat je jouw Mason Jar schoon hebt gemaakt met wat water. Veel uitleg hoef ik hierbij niet te geven, de beelden spreken voor zich.
 3. Macrame Hanglamp
  Op zoek naar een gave hanglamp? Dan is dit misschien wel wat voor jouw. Het maken van de macrame hanglamp is alleen wat lastiger dan dat het eruit ziet. Met deze handwerktechniek knoop je verschillende draden samen. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken kun je verschillende patronen maken. Waneer je het patroon er om heen hebt zitten kun je het nog afmaken door een mooie kaars of waxinelichtje erin te stoppen.

Hoe fleur jij jouw huis op?