Marlous maakt de wereld mooier met haar ‘ik-momenten’

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Wie ben ik? Mijn naam is Marlous en deze vraag, die een rode draad vormt in mijn leven, leidde tot de oprichting van mijn onderneming & THIS IS ME. Het ontdekken van wie ik ben, los van mijn rollen als partner, moeder en werknemer, is een voortdurende reis vol training en veerkracht om in contact te blijven met mezelf. Wat doe ik? Met mijn awareness agency, & THIS IS ME (@andthisisme.nl), train en coach ik bedrijven en particulieren met de door mij ontwikkelde ik-moment methode, bestaande uit een zelfscan en tools. Ik geef sessies, workshops en organiseer events om op speelse, creatieve manieren bewustzijn te creëren, passend bij de huidige tijd. Waar sta ik voor? Voor mezelf: IK. Vroeger stemde ik me voortdurend af op anderen, maar nu probeer ik echt vanuit mijn hart en in het hier en nu te leven. En ik zeg bewust ‘probeer’, omdat dit altijd een proces is wat in beweging is. Alle dualiteiten in het leven horen hierbij. Zonder licht geen donker!

ik-momenten

Waar sta je op dit moment in het leven?

Mijn leven voelt in balans, met een evenwicht tussen rust en drukte, afstemmen op anderen en mezelf, en opladen en ontladen. Voor het eerst ervaar ik deze balans echt, door alles vanuit mijn hart te benaderen en te voelen wat ik echt wil. Elke gebeurtenis, keuze, succes, ontmoeting en mislukking heeft bijgedragen aan mijn huidige pad. Het leven zie ik als een speeltuin waarin je zelf kiest welke attracties je betreedt. Nu leef en werk ik echt vanuit mijn hart, wat spannend maar ook als thuiskomen voelt. Ik ben gepassioneerd over alles waar ik nu aan werk en heb een situatie gecreëerd waarin ik dit kan doen, inclusief minder leuke taken. Trots op wat ik heb bereikt, probeer ik meer zelfliefde te tonen en niet telkens bevestiging van anderen te zoeken, maar te doen wat goed voelt voor mijn eigen IK.

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Ik heb geen specifieke dromen en ben niet bezig met manifesteren; voor mij is het meer een manier van leven. Door volledig ’te zijn’ en bewust te zijn van mijn verlangens, missie, dromen, kernwaarden en kracht, leef ik vanuit mijn hart. Mijn droom, of eigenlijk mijn missie, is om anderen te inspireren en in beweging te brengen om ook vanuit hun hart te leven en zich bewust te zijn van zichzelf op alle vlakken: van buiten, van binnen en van hun kern. Ik merk dat dit mij veel energie en kracht geeft en dat ik prachtige connecties maak. Het is bijzonder om te voelen dat ik niet alleen ben in mijn missie, en dat we samen juist krachtiger zijn in verbinding met elkaar.

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Voor mij zijn werk en privé altijd één geweest, ook toen ik nog in loondienst werkte. Ik kan mijn functies alleen vervullen vanuit een volledige verbinding met mezelf. Alles wat ik meemaak draagt bij aan mijn groei; soms staat het even stil, dan voelt het weer alsof ik in een raket zit. Meegaan met de golven van het leven is het beste, ook al is dat niet altijd gemakkelijk. Ik oefen hier nog steeds mee. Er waren momenten van angst over mijn gezondheid. Toen ben ik mijzelf gaan afvragen: “Als dit het einde zou zijn, kan ik dan liefdevol terugkijken en heb ik alles gedaan wat ik verlangde?”. Deze periodes van onzekerheid gaven mij juist kracht om ballast los te laten en terug te keren naar mijn kern. Door rouw en angst voel je juist meer je eigen kracht en wordt de verbinding met je binnenkant sterker. Ik zeg dan ook altijd, blijf afgestemd op je intuïtie en volg die, altijd!

ik-momenten

Welk taboe wil je doorbreken?

Het taboe dat ik zou willen doorbreken is het gebrek aan verbinding. Ik sta als persoon voor verbinding, voel me een verbinder van mensen, bedrijven, merken en energieën. Verbinding zie ik als de meest waardevolle vorm van zelfliefde; alleen als ik verbonden ben met mezelf, voorbij mijn oordelen, overtuigingen en angsten, kan ik moeiteloos met anderen verbinden. Verbinding is een belangrijke kernwaarde voor mij, waaruit ik kracht en inspiratie haal. Veel mensen vinden het lastig te onderscheiden wat van henzelf is en wat van een ander. Gelukkig zijn er manieren om je bewust te worden van je eigen energie. Ik wil strijden voor balans en ruimte op de wereld voor iedereen, omdat we zoveel van elkaars meningen, visies en standpunten kunnen leren. Door gesprekken over wat er aan de buitenkant speelt en wat iemand diep in zijn kern ervaart, ervaar ik pure liefde voor mensen. Als we elkaar zouden ondersteunen in dit proces, zou de wereld mooier zijn en zouden zelfs ‘kwaaddoeners’ bewuster worden van hun gedrag en innerlijk veranderen.

Wat is jouw levensmotto?

Het leven is 1 groot ik moment! Voor mij is het leven 1 grote ervaring. Met alle dualiteiten die daarbij horen. Iets met: het leven is 1 grote spiegel! Ik geloof- nee ervaar dit precies zo. De enige waar ik invloed op heb ben ikzelf. Mensen en situaties zijn niet te veranderen. Ik kan veranderen. En dat zal uiteindelijk er ook toe leiden dat de situatie verandert. Kijk dus eens wat vaker in de spiegel.

ik-momenten

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Ho, stop, time-out! Sta stil, keer naar binnen, ga eerst hard op zoek naar je eigen kern. Wat wil jij bereiken en waarom? Waar word jij echt gelukkig van en wat kost je energie? Voel eens wat voelt als je eigen “verlangen” en wat is misschien systemisch gezien iets wat je ervaart, maar is niet van jou, maar van je ouders en van jouw voorouders? Precies dít is waar ik in mijn sessies nu ook naartoe ga. Van buiten, naar binnen. Door middel van de ik-tools wordt zichtbaar wat er binnenin iemand aanwezig is, iets wat je van buitenaf natuurlijk niet ziet. Weg met alle vooroordelen, maar met volledig respect en oprechte interesse kijken naar jezelf én de ander. Dit zal inspireren!

Benieuwd naar de ik-momenten van Marlous? In onze nieuwe rubriek ‘van buiten naar binnen’ delen we de mooiste en meest inspirerende ik-momenten. Vanaf augustus te lezen op Ladify.nl.