Onze Foodie Saskia (The Baking Bucketlist), is de vrouw bij wie je moet zijn voor heerlijke recepten. Voor Ladify brengt ze iedere week een nieuw recept. Mega lekker, maar niet al te veel moeite. We houden van lekker eten, we houden van heel lekker eten en vinden het leuk om klaar te maken en lekker met een goed glas wijn in de keuken te staan, maar hey, we willen ook stiekem makkelijk en easy go. Dus voila, hier zijn ze…
Deze week: Burrata salade
Maak indruk met deze heerlijke burrata salade als voorgerecht wanneer je vrienden komen eten. Door het bord of een schaal mooi op te maken, lijkt het heel wat. Terwijl je deze salade in een half uur op tafel kunt zetten. Stop er nog net iets meer liefde in door zelf de pesto te maken en je bent de nieuwe keukenprinses voor je lover of vrienden. Doe jezelf een plezier en sla dit recept op voor Valentijnsdag komende donderdag
Recept voor 2 personen
INGREDIËNTEN
• 1 burrata bol, uitgelekt en op kamer temperatuur
• 100 gram groene aspergetips (die kleine asperges)
• 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
• +/- 5 blaadjes basilicum
• 3 eetlepels balsamico azijn
• 4 vijgen
• bramen
• 2 theelepels balsamico stroop
• 3 eetlepels pesto
• Voor de zelfgemaakte pesto:
o een stuk Parmezaanse kaas (+/- 50 gr.)
o stuk of 25 blaadjes basilicum
o 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
o 3 eetlepels olijfolie
o zout en peper
o Alles in de blender!
• olijfolie om in te bakken
• zout en peper
• kneep honing
• handje Parmezaanse kaas om de salade af te maken
Bereiding (20 minuutjes)
1.Halveer de tomaatjes, leg ze in een kom samen met de in kleine reepjes gesneden basilicumblaadjes en besprenkel met de balsamicoazijn en hussel het voorzichtig door elkaar.
2.Verwarm onder tussen de oven op 220 graden. Snijd de vijgen in kwarten, leg de helft apart en leg de andere helft in een oven schaal. Knijp een beetje honing over ieder stukje vijg en besprenkel er wat zout over. Rooster de vijgen in zo’n 10 minuten in de oven.
3.Was de aspergetips en besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat zeezout en peper overheen. Verhit een koekenpan (zonder extra olie) en bak de aspergetips in zo’n 5 minuten. Voeg de laatste minuten een flinke eetlepel van de pesto toe en bak deze mee.
4.Tijd om de borden op te maken. Leg op een mooi bord, langs de rand een stuk of 6 bramen. Leg hier naast de kwartjes verse vijgen.
5.Leg de gebakken asperges in het midden en leg de gemarineerde tomaatjes in groepjes hier om heen.
6.Haal de burrata uit de verpakking en leg hem in het midden boven op de asperges. Zorg dat de kaas op kamer temperatuur is!
7.Gebruik de balsamico-stroop om kleine drupjes te verdelen rondom de burrata en verdeel de gebakken vijgen over het bord.
8.Garneer met de verse pesto op de burrata en over de asperges en maak af met wat geraspte parmezaanse kaas en verse basilicum blaadjes.
Smakelijk! Andere ideeën voor toffe recepten, of altijd al willen weten hoe je iets echt lekker maakt? Let us know!
Photocredits: The Baking Bucketlist.