Recepten

  • Wijnen
    Lifestyle,  Recepten

    Voor deze lekkernijen gaan wij naar de speciaalzaak

    Er zijn genoeg levensmiddelen die we iedere week opnieuw gewoon bij de supermarkt halen. Niets mis mee. Maar voor sommige lekkernijen willen we af en toe bést wat meer moeite doen, blijkt uit rondvraag op onze redactie. Zo koopt Eline haar wijn graag bij de slijterij, gaat Zoë geregeld langs de notenkraam op de markt en winkelt Melanie graag bij de plaatselijke visboer. Voor deze lekkernijen gaan wij naar de speciaalzaak. Wijn van de boer Eline: ‘Alhoewel je wijn op verschillende plekken kunt kopen, geef ik, zeker als ik iets bijzonders zoek, toch echt de voorkeur aan een slijterij. Dit is tenslotte de plek waar men dag in dag uit…

  • Ottolenghi
    Lifestyle,  Recepten

    Recept Ottolenghi: geblakerde tomaten, uien en paprika met feta en pijnboompitten met harissa

    Vandaag deel ik weer een heerlijk recept, want wat een feestje is het nieuwe boek OTK (Ottolenghi Test Kitchen)! Dit kookboek staat helemaal in het teken van alles ‘wat je nog in je kastje hebt staan’. Je kunt per ingrediënt bekijken welke recepten daarmee gemaakt kunnen worden. I-DE-AAL. Ik kies vanavond voor de geblakerde tomaten, uien en paprika met feta en pijnboompitten met harissa. Kook je mee? Ottolenghi “Dit gerecht houdt het midden tussen een saus en een dip, erg lekker om zo op zich te eten, maar ook heerlijk om over pasta, rijst of gepofte aardappels te serveren.” Ik kies voor spaghetti en kan niet wachten tot het klaar…

  • Recept tartiflette
    Lifestyle,  Recepten

    Tartiflette: savoyaarde kaasgerecht uit de oven

    Voor wie van kaas houdt is dit Savoyaarde recept een echte must-taste! De Tartiflette is een typisch ovengerecht uit de Savoyaarde keuken. Na een koude dag in de sneeuw is niets lekkerder dan een stevige warme hap. Natuurlijk moet je eens naar de Franse Alpen afreizen om de échte tartiflette te proeven, maar om je alvast een idee te geven delen wij hier het recept voor thuis! Ingrediënten Wat heb je nodig? Pak een pen en papier en write down: 1 kg vastkokende aardappelen 250 gram spek in blokjes 2 uien 2 tenen knoflook 1 Reblochon kaas Peper Bereiding Kook de aardappelen met een snufje zout gaar. Snijd de ui…

  • Culinaire specialiteiten
    Europe,  Recepten,  Wanderlust

    Dit zijn de culinaire specialiteiten van de wintersportgebieden

    We zitten weer volop in de wintersportperiode en dat betekent naast urenlange sneeuwpret de batterij opladen met behulp van heerlijke (lokale) lekkernijen. Van kaasfondues tot stoofpotjes en van soep tot worst. Het eten in de bergen is zeer voedzaam en sterk van smaak. Je moet natuurlijk wel voldoende brandstof hebben voor die volgende run van de pistes. Wij zetten ze op een rij. Dit zijn de culinaire specialiteiten van de wintersportgebieden. Frankrijk In Frankrijk zijn ze natuurlijk dol op kaas, heel veel kaas! En dat is in de Franse Alpen niet anders, zeker niet tijdens het wintersportseizoen. Van Tomme de Savoie tot Roquefort en van een Fondue Savoyarde tot het…

  • Recept Pulpo al Olivia
    Lifestyle,  Recepten

    Recept Pulpo al Olivio, lekker bij een Pisco Sour cocktail

    Een Pisco Sour Cocktail gaat erg goed bij bijvoorbeeld Pulpo al Olivo van de Nederlands-Peruaanse Katinka Lansink Dodero. Ze schreef Mi Casa Peru, een kookboek met tachtig Peruaanse recepten. Katinka: “Pisco Sour is net als Lima prachtig, mysterieus en onverwacht. Het is pure verleiding in een glas. Het zuurtje en bittertje van de Pisco Sour en de umami van mijn pulpogerecht versterken elkaar waardoor dit een explosief goede combinatie is.” Recept pulpo al olivio 100 g pitloze uitgelekte kalamata-olijven 1 teen verse knoflook 100 ml arachideolie 1 el limoensap 75 g Griekse yoghurt, 10% vet 6 el slagroom 4 el koffiemelk 1/2 el dijonmosterd 200 g voorgekookte octopustentakels Bereiding Maal alle ingrediënten, behalve de tentakels, met een staafmixer tot een…

  • Pisco Sour Day
    Lifestyle,  Recepten

    5 februari: Pisco Sour Day, reden voor een feestje!

    Eindelijk! We hebben weer wat meer vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Dit betekent dat we de kroeg weer in kunnen, lekker uiteten mogen en meer mensen zien. Dit opzich alleen al is een reden voor een feestje! Laat het vandaag – 5 februari – nu ook nog eens Pisco Sour Dag zijn, een jaarlijks terugkerende Peruaanse feestdag waarop alles draait om dat ene drankje: Pisco Sour. En het goede nieuws, de feestdag heeft inmiddels ook de oceanen doorkruist om ook in Nederland voor wat extra gezelligheid en smaak te zorgen. Grijp deze kans aan voor het bouwen van een feestje, thuis of in de kroeg. 5…

  • Melanzane Casa Gusto
    Lifestyle,  Recepten

    Heerlijk recept voor Melanzane alla Parmigiana

    Esta noche, dus tijd voor een heerlijk recept voor Melanzane alla parmigiana! Graag deel ik vandaag een van mijn favoriete gerechten met jullie: Melanzane alla parmigiana. Een klassiek Italiaans gerecht, en wat ik er extra leuk aan vind: helemaal vega! Het gerecht is enigszins te vergelijken met lasagne, maar dan zonder pasta en mét brood. De belangrijkste ingrediënten zijn aubergine, mozzarella, Parmezaanse kaas en tomaat. Het recept wat ik vandaag met jullie deel is van Hello Fresh. Voor een extra rijke smaak gebruikte ik de extra vierge olijfolie van Señorios de Relleu – Medium. Wat heb je nodig? Voor  4 peronen: 2 aubergines 2 uien 2 teentjes knoflook 20 gram…

  • Spannend recept
    Lifestyle,  Recepten

    Spannend recept: ijs met olijfolie

    IJs met olijfolie? Dat klinkt als een vreemde combinatie. Maar niets is minder waar! Ik ben Melanie en deze week geef ik je inspiratie voor een feestelijk dessert met een Spaans tintje: Señorios de Relleu – Delicate coupe. Ik ben gek op de mediterrane keuken en verzin dan ook iedere keer weer nieuwe recepten met mijn Señorios de Relleu olijfolie. Een verrassend recept voor de aankomende feestdagen. Bovendien kun je eindeloos variëren op het basisrecept dat ik hieronder met jullie deel. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden smaken! Wat heb je nodig? Olijfolie zoals Señorios de Relleu – Delicate Coupage Vanille ijs Zeezout Optioneel: rozemarijn 50 gr amandelschaafsel…