Heerlijk recept voor Melanzane alla Parmigiana

Melanzane Casa Gusto

Esta noche, dus tijd voor een heerlijk recept voor Melanzane alla parmigiana! Graag deel ik vandaag een van mijn favoriete gerechten met jullie: Melanzane alla parmigiana. Een klassiek Italiaans gerecht, en wat ik er extra leuk aan vind: helemaal vega! Het gerecht is enigszins te vergelijken met lasagne, maar dan zonder pasta en mét brood. De belangrijkste ingrediënten zijn aubergine, mozzarella, Parmezaanse kaas en tomaat. Het recept wat ik vandaag met jullie deel is van Hello Fresh. Voor een extra rijke smaak gebruikte ik de extra vierge olijfolie van Señorios de Relleu – Medium. Wat heb je nodig? Voor  4 peronen: 2 aubergines 2 uien 2 teentjes knoflook 20 gram verse basilicum 4 theelepels Italiaanse kruiden 2 pakken tomatenblokjes 400 gram passata 100 gram parmigiano reggiano 2 bollen buffelmozzarella 4 witte ciabatta 10 eetlepels olijfolie 2 eetlepels zwarte balsamicoazijn 8...

Spannend recept: ijs met olijfolie

Spannend recept

IJs met olijfolie? Dat klinkt als een vreemde combinatie. Maar niets is minder waar! Ik ben Melanie en deze week geef ik je inspiratie voor een feestelijk dessert met een Spaans tintje: Señorios de Relleu – Delicate coupe. Ik ben gek op de mediterrane keuken en verzin dan ook iedere keer weer nieuwe recepten met mijn Señorios de Relleu olijfolie. Een verrassend recept voor de aankomende feestdagen. Bovendien kun je eindeloos variëren op het basisrecept dat ik hieronder met jullie deel. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden smaken! Wat heb je nodig? Olijfolie zoals Señorios de Relleu – Delicate Coupage Vanille ijs Zeezout Optioneel: rozemarijn 50 gr amandelschaafsel 100 gr suiker 20 ml water De bereiding Karamelkrokantjes We starten met het maken van de karamelkrokantjes die als kers op de taart zullen dienen bij deze Delicate Coupe. Verdeel...

Zo maak je de lekkerste bruschetta’s

Recepten Ladify

Daar zit ik dan. Klaar om mijn eerste artikel voor Ladify. te schrijven. Wat een eer om een van de gastschrijvers van deze fijne blog te mogen zijn. Ik ga jullie hopelijk inspireren met de lekkerste recepten, vaak met een Spaans tintje, en altijd met veel passie. Mijn naam is Melanie en ik ben de eigenaresse van Casa Gusto, ontstaan begin 2021. Wat wij vooral doen? De fijnste Spaanse delicatessen naar Nederland brengen. Het bedrijf is niet zomaar ontstaan, ik ben namelijk geinfluenced door de waanzinnige Spaanse keuken. Mijn vriend woont in Spanje en daardoor was ik daar uiteraard zelf ook regelmatig te vinden. We ontdekten de olijfolie van Señorios de Relleu en vonden het product zó lekker, dit moet in Nederland ook te koop zijn. En, zo gezegd zo gedaan. Niet veel later was Casa Gusto een feit. Wat...

Feest op tafel: bestel online jouw kerstdiner

Online kerstdiner bestellen

De donkere dagen voor kerst zijn weer begonnen en we steken massaal weer de kaarsjes en haard aan om het binnen gezellig te maken. Hoewel we weer een aantal onzekere weken tegemoet gaan wat corona betreft, trekken we de agenda’s al om de plannen voor de feestdagen vast te leggen. Geen keukenprinses, maar wil je jouw gasten wel verbluffen met een overheerlijk feest op tafel tijdens de feestdagen? Bestel dit jaar jouw kerstdiner online. Dat wordt genieten zonder stress! Oorlog in de keuken We weten niet hoe het bij jou zit, maar bij ons thuis lijkt het – zeker rond de kerst – wel oorlog in de keuken! Wist je dat echtelijke ruzies het vaakst ontstaan in de keuken? Moeders die als kip zonder kop rond rennen omdat ze met tien dingen tegelijk bezig zijn en vaders die er een...

Zo word je een ware keukenprinses

Keukenprinses

Stiekem willen we allemaal wel de titel keukenprinses dragen. Liefde gaat immers door de maag en de chef wordt altijd maar geroemd, niet waar? Om deze titel te verdienen is het echter nodig om vaak (of vaker) in de keuken te staan. Oefening baart kunst en de lekkerste creaties ontstaan dan ook alleen maar door heel veel te oefenen en experimenteren. Dus, wil jij jouw gezelschap tijdens het volgende etentje verbluffen met jouw kookkunsten? Wil je bekendstaan als de chefkok van de familie? Zo word je een ware keukenprinses. Zorg voor de juiste apparatuur in huis Hoewel de ingrediënten die je gebruikt misschien de hoofdrol spelen, is het ook zeker van belang de juiste apparatuur in huis te hebben om mee te koken en bakken. Hoe meer verschillende gerechten je wilt maken, hoe meer apparaten je in gebruik hebt. Elektrische...

3 Nutella recepten om je vingers bij af te likken

Nutella recepten

Nutella liefhebbers opgelet! Die overheerlijke chocolade hazelnotenpasta is er niet alleen om op je boterham te smeren, maar kan multifunctioneel worden ingezet in verschillende recepten! Vanille pannenkoeken met Nutella Pannenkoeken, we zijn er dol op! Zeker met een vleugje vanille en een goede lik uit de Nutella pot. Deze Nutella pannenkoeken zijn er om je vingers bij af te likken. Wees gewaarschuwd. Wat heb je nodig? Pannenkoekenbeslag Een scheutje vanille extract 3 appels 50 g boter (of wat olie) 50 g amandelschaafsel 180 g Nutella®Bakgerei Beslagkom Garde (of mixer) Koekenpan Vind hier het complete recept 3 Nutella recepten om je vingers bij af te likken Nutella Cheesecake Cheesecake is er in alle smaken, maar een Cheesecake met chocolade is toch wel écht heel erg lekker. Met dit recept verras je jouw bezoek zeker. Wat heb je nodig? 75 g Ricotta...

Zo bak je de ideale biefstuk met vlees van de online slager

Zo bak je de ideale biefstuk

Een biefstukje bakken.. het lijkt zo makkelijk, maar hoe vaak heb jij al wel niet op een taaie lap vlees zitten kauwen? Zonde! Want als je een biefstuk goed bereid, dan is het alsof een engeltje op je tong piest. Serveer het stukje vlees met knapperige goudgele frites en zelfgemaakte mayonaise en smullen maar! Klaar om aan de slag te gaan? Zo bak je de ideale biefstuk. Stap 1: Boodschappen Alvorens je aan de slag gaat, is het natuurlijk belangrijk de juiste ingrediënten in huis te hebben. Een goede malse biefstuk die haal je natuurlijk bij de slager. Waarom je vlees bij de slager zou moeten kopen? Het rundvlees dat bij de slager verkocht wordt scoort bijvoorbeeld beter op vlak van smaak en kwaliteit van vlees uit de supermarkt. Verder is een slager natuurlijk de echte kenner van zijn vakgebied....

Bij deze restaurants vier je Halloween: griezelig diner in Amsterdam

Halloween

Het is bijna zo ver, het meest griezelige festijn van het jaar: Halloween! Steeds vaker worden ook in Nederland de Halloween kostuums uit de verkleedkist getoverd om samen te griezelen bij spookverhalen, duistere lekkernijen en trick or treats. Deze Amsterdamse restaurants spelen hier leuk op in en bieden een griezelig diner in Amsterdam. Van bloederige sausjes tot frites ‘vingers’. Om je handen bij af te likken! MR PORTER – Halloween Sunday Roast Edition Op heel wat zondagen stond de menukaart van het fine dining steakhouse MR PORTER in het teken van de échte Britse traditie; Sunday Roast. Elke week bracht dit traditionele concept een middag vol boterzacht vlees en weergaloze vlees- en vegetarische gerechten naar de nok van het W Amsterdam. Vanaf 24 oktober is die middag weer terug. En aangezien Halloween op een zondag valt, krijgt de 2e editie van dit eetfestijn een...

About Us

testttt
totop