Cocktail hour: Amaretto Souer

Amaretto Sour

Is het voor jou ook al even geleden dat je een cocktail hebt gedronken? Geen wonder, nu ook de cocktailbars al maanden zijn gesloten. Tijd om zelf aan de slag te gaan, want het maken van een lekkere cocktail hoeft niet ingewikkeld te zijn. It’s cocktail hour: Amaretto Souer. Fris, romig en vol van smaak! Hierbij het recept. Ingrediënten Amaretto (45 ml) Citroensap (1/2 citroen) Eiwit (van één ei) Cocktailkers IJs Cocktail Hour! How to: Scheid het eiwit van de eierdooier en bewaar het eiwit. Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg 45 ml Amaretto toe. Voeg het sap van een halve citroen toe. Als laatste gaat het eiwit bij de Amaretto en het citroensap; Shaken maar! Tot er een frostlaagje op de cocktailshaker ontstaat. Schenk de drank uit in een mooi tumbler glas en garneer het met een cocktailkers. Voilà,...

6 x lekkere herfstcocktails

https://unsplash.com/photos/AgJdd_HgFPw

We kunnen er niet meer omheen: donkere dagen, regen en op de een of andere manier heb je ‘s ochtends meer pech. Het is herfst. De meeste van ons hebben dan ook de vakantie ver achter de rug. Van Mojito’s, Piña colada’s en Cosmopolitans gaan we naar de Pumpkin Spice Latte… Maar where is the fun in that? Wij zetten voor jou een paar overheerlijke herfstcocktails op een rijtje, zodat de donkere dagen toch nét wat aangenamer worden. Deze lekkere herfstcocktails maak jij makkelijk thuis Cocktails zijn goede manieren om sterke smaken van alcohol wat aan te vullen of te maskeren. De volgende recepten zijn indicaties van smaken die samen een heerlijke mix vormen. Deze ingrediënten kun je natuurlijk naar eigen ratio’s toevoegen. Ook kun je de alcohol natuurlijk vervangen of weglaten om er mocktails van te maken. Onbegrijpelijk, maar...

De cocktail van het moment: de Espresso Martini

Matt Jerome Connor

Zodra je deze cocktail hebt ontdekt, ben je verslaafd. Niet voor niets blijkt de koffielikeur in menig slijterij dan ook schaars op het moment! De cocktail van het moment; de Espresso Martini. De Espresso Martini is voor het eerst gespot aan het begin van de jaren 80. Het verhaal gaat dat een vrouw een Londense bar binnenstapte met het verzoek: “Wake me up, and then fuck me up.” Hierop zette de barman een kopje espresso en mixte dit met wat vodka en zoetigheid. Et voilà, de Espresso Martini cocktail was geboren. Heerlijk als aperitief of juist na het eten. Benieuwd hoe je deze kanjer kan maken? Zie hier het recept. Ingrediënten Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijst voor de cocktail van het moment, de espresso martini! Er bestaan verschillende soorten koffielikeuren, dus laat je vooral adviseren in de...

DIY: Zo gril je bavette op de BBQ

bavette

Bavette wint steeds meer in populariteit en dat is niet voor niets. Je ziet het bijna bij elk restaurant op de menukaart en thuis gaan we er ook graag mee aan de slag. Maar wat is bavette eigenlijk? Bavette Bavette, ook wel vanglap genoemd, is een mager stukje stukje vlees met een lange, grove draad. In Frankrijk is het al langere tijd populair en daarom zag je het voorheen vooral in Franse bistro’s terug. Vroeger werd bavette aangeboden als doorregen runderlappen omdat het bewerkelijk was bij de slacht en vaak niet mals genoeg voor de consument. Zij kozen liever voor een biefstukje. Inmiddels is bavette altijd bijna zo mals als biefstuk en kan het nagenoeg rauw gegeten worden. Bavette kun je op veel verschillende manieren klaarmaken, maar onze favoriet is toch wel dit bavette bbq recept. Totaal niet ingewikkeld en...

Combineer the best of both worlds en ontdek naanpizza

naampizza

De Italiaanse keuken, wat zijn we er als Hollanders toch massaal fan van. Van pasta tot lasagne tot pizza. De recepten hebben zich langzamerhand geïnfiltreerd in onze keuken. Een week geen pasta is een week niet geleefd en een chill weekend kan tegenwoordig niet meer zonder een pizzaatje erbij. Combineer the best of both worlds en ontdek naanpizza Pizza’s komen er in verschillende vormen en maten, de keuze is reuze. Dus waar kies je dan voor? Je standaard diepvriespizza, een vers bereide pizza, een pizza van de shoarmatent op de hoek of ga je zelf de chef kok uithangen? Baas in eigen keuken Zelf een pizza maken is niet alleen gezonder maar ook nog eens een leuke bezigheid. Daarbij ben jij de chef dus de baas in je eigen keuken. Hoe je je pizza belegd is helemaal aan jou. Maar stap...

Eet je buik rond in de leukste nieuwe restaurants in Las Vegas

Al vakantieplannen gemaakt voor deze zomer? Zet ze opzij want Las Vegas is dé plek waar je dit jaar gezien wil worden. Naast de ‘Instagrammable’ casino’s, het bruisende nachtleven en de diverse shows, is Las Vegas ook een heaven voor foodies. Veel restaurants staan hier al goed op de kaart, denk bijvoorbeeld aan ‘Steak ’n Shake’, ‘Gordon Ramsay Hell’s Kitchen’ en ‘Buddy V’s Ristorante’. Maar, dit jaar komen er ook weer nieuwe restaurants bij, die je als foodlover zeker wilt bezoeken! Wij zetten ze hieronder alvast voor je op een rij: Robots en Hotpots Voor de liefhebber van de Aziatische keuken, luxe en technologie, is The X Pot een must-visit in Las Vegas. Begin 2020 opent dit nieuwe restaurant haar deuren in The Venetian Hotel, midden op de strip! Laat je welkom heten door robots en verwacht vooral HD 360...

5 x pannenkoeken van over de wereld

american-pancakes-header

Wij Hollanders zijn gek op onze pannenkoeken én poffertjes. In mijn familie, en daarin zullen wij niet de enige zijn, eten wij altijd de klassieke combinatie: erwtensoep met pannenkoeken. En om het allemaal lekker ouderwets te houden eten we pannenkoeken met stroop en suiker. Soms met een appeltje en kaneel. Zoet zijn pannenkoeken in mijn ogen nou eenmaal het lekkerst. Maar niet alleen wij Nederlanders houden van pannenkoeken, over heel de wereld worden pannenkoeken gegeten, maar dan allemaal net even anders. Wij zetten onze 5 favorieten op een rijtje!

...

Restaurant keuzestress? Niet nodig: op naar deze Italiaan in Amsterdam

Enoteca… Is het een club? Is het een ruimteschip? Nee! Het is het Italiaanse restaurant in hotel The Manor in Amsterdam. Er zijn tientallen goede Italiaanse restaurants in onze hoofdstad, maar Enoteca is als verrassend als haar naam. Ga hier met je lover of je girl squad eten en we garanderen je een diner waarna je luid “mama mia” schreeuwt. Is het niet van het heerlijke eten dan is het wel de service en de gigantische foodcoma. Dus ben jij zo iemand wiens Google Maps helemaal vol staat met groene “hier moet ik heen” pinnetjes en iemand met eeuwige keuzestress dan helpen wij jij je graag een Italiaans handje. Om deze vijf redenen wil jij nu naar deze Italiaan in Amsterdam. 1. Service waar La Mama trots op kan zijn Good service is hard to find. Vraag jezelf eens af...

About Us

testttt
totop