Licor 43 Orochata ijsjes: De smaak van Zuid-Spanje op een stokje

Zodra de zon ook maar begint te schijnen krijgen wij de ijs-cravings. Laat staat nu de temperatuur al een paar dagen schommelt tussen 25 en 30 graden. Het recept voor dit zomerse ijsje konden we dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. Zeker niet wanneer we lezen dat de smaak ons in Zuid-Spanje zal doen wanen. Vergeet het ijsje met zure matten en Wodka, deze ijslolly met Licor 43 Orochata wil je maken! 

Dit zomerse ijsje is gebaseerd op een Zuid-Spaans specialiteit horchata: een heerlijk romig (shake-achtig), verkoelend drankje met Licor 43 Original, circus en kaneel. “Een drankje dat – zo blijkt – perfect is als basis voor een zomers ijsje”, zo zeggen ze bij Licor 43. Licor 43 bedacht, in samenwerking met Las Paletas Artisan Lollies, dit makkelijk zelf te bereiden ijsje. De smaak van Zuid-Spanje op een stokje!

Licor 43 Orochata zomerse ijsjes

Recept voor Licor 43 Orochata ijsjes

In tegenstelling tot de 43 geheime ingrediënten van Licor 43, mogen we de ingrediënten van dit ijsje wel weten. Op zich wel makkelijk ook ;)…

Ingrediënten voor 4 ijsjes:

  • 70 ml Licor 43 Orochata
  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 70 ml room
  • 20 gr witte basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel

Het belangrijkste onderdeel om deze ijsjes te maken zijn de ijsvormpjes. Zorg dat je deze in huis hebt voor je begint aan dit recept! Oke het op een na belangrijkste onderdeel… een diepvries is ook wel een must!

Het recept is simpel: voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop het geheel met een garde totdat een egale en romige massa. Verdeel de mix over de ijsvormpjes en zet deze in de vriezer. Na 6 à 7 uur (of één nacht) zijn jouw zomerse Orochata ijsjes klaar! Pak tijdens het wachten alvast een lekker glaasje Licor 43 Orochata on ice, om in de Spaanse sferen te komen.

Cheers!

Licor 43 Orochata zomerse ijsjes