De leukste spiegel trends van het moment

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wat zijn de leukste van het land? Spiegels, je hebt ze in alle vormen en maten. Sommige zijn voornamelijk praktisch, maar de meeste zijn decoratief. Mooi meegenomen is dat door het ophangen van een spiegel je ruimte optisch groter lijkt. Zelf krijg ik geen genoeg van mooie spiegeltjes, en heb ik ze gecombineerd in een heuse spiegelwand. Maar houd je het liever rustig en bij één stuk of soort? Dan heb ik hier onder de leukste spiegels van het moment voor je op een rijtje gezet.

 1. Perfect rond

De perfecte ronde spiegel is voor mij een grote spiegel met een dunne rand, het liefste in zwart staal of goud. Deze past eenvoudig in ieder interieur. Bij voorkeur hang je deze boven een mooie sidetable of kast.

 

Bron (v.l.n.r.): theglitterguide.com; Westwing, €174,00Leenbakker, €36,99

 

2. Rotan

Heb je het over rotan? Dan denk ik al snel aan ietwat oubollige stoelen van mijn oma. Maar rotan is weer helemaal terug! Je ziet deze spiegels in allerlei vormen en maten, en dan het liefste met een heel aantal bij elkaar.

Bron (v.l.n.r.): homedit.comMaison du Monde, €19,99Leen Bakker, €24,99

3. Zonnig

Met deze spiegeltrend haal jij het zonnetje in huis! Net had ik het al over rotan spiegels, vaak zie je deze in de vorm van een zon. Maar wil je je spiegel echt laten stralen? Kies dan voor goud!

Bron (v.l.n.r.): H&M, €39,99 en €14,99Etsy, €173,59Karwei, €49,95

4. Klassiek Frans

Met de Franse klassieke spiegel waan je je even terug in de tijd van Napoleon. Dit stijlvolle model geeft meteen een chique uitstraling aan je interieur. Kies voor een groot formaat met ingelegde bloemen in bladgoud of zilver.

 

Bron: madmimi.com

5. Hexagon

Niet alleen bij tegels is het hexagon patroon populair. Ook als spiegel staat dit zeshoekige model goed in je interieur. Hang ze in een setje bij elkaar, of ga voor één groter model.

Bron (v.l.n.r.): thezoereport.com – Ikea, €19,99vt wonen, €399,00Etsy, €46,69