De leukste babyshower ideeën en activiteiten

Ooit overgewaaid uit Amerika, nu volledig opgenomen in onze cultuur: de babyshower. De traditie van de babyshower is ontstaan uit het idee om de mama in spe een handje te helpen met de aanschaf van de babyuitzet. Tegenwoordig is het een uit de hand gelopen teaparty met verplichte knutselactiviteiten en te veel eten.

Ik zit in zo’n periode dat vriendinnen massaal besloten hebben kinderen te gaan maken dus ik kan me wel babyshower-expert noemen. Rompertjes verven, gebaksbordjes kleuren, babyfoto’s raden, kinderposters tekenen: ik heb het allemaal gedaan. Het kan na een tijdje best lastig zijn nog iets origineels te bedenken.

Aangezien ik al heel wat over het internet heb gestruind naar leuke babyshower ideetjes ga ik jullie deze moeite besparen en heb ik mijn beste vondsten hieronder op een rijtje gezet:

In ieder schuilt een crea-bea

Oké, knutselen is ook niet mijn favoriet maar je zult versteld staan hoe leuk het is met een groep meiden. En wie weet ontdek je nog een nieuw talent. Het is in ieder geval super leuk voor de mommy-to-be om mee naar huis te nemen, en daar doen we het voor toch? Z

Letterboek maken

A is van Appel, B is van Boek, C is van … Maak samen een alfabet-boek met leuke tekeningen. Schuif de tekeningen in een fotoboekje et voila! Je kunt bij Etsy deze leuke printables ook downloaden zodat je ze alleen nog maar hoeft in te kleuren:

Bron: www.etsy.com

Kledinghangers versieren

Om alle leuke babykleren aan op te hangen. En als mama een zware nacht heeft gehad wordt ze zeker weten hier door opgefleurt.

Bron: www.moodkids.nl

Babygym knutselen

Met #fitgirl of #fitboy kun je ook niet vroeg genoeg beginnent toch? Verzamel wat hout, vilt, touw, knuffeltjes en verf en je knutsels zo een leuke babygym in elkaar. Op Karwei.nl staat een leuke DIY voor het maken van deze babygym:

Bron: www.karwei.nl

Mijlpaal-kaartjes ontwerpen

Elk mijlpaar is een reden voor een feestje en ook dat kun je niet vroeg genoeg leren. Laat ieder een mijlpaal uitkiezen die ze graag op een kaart willen tekenen en vraag mama om de baby met elk kaartje op de foto te zetten als het zo ver is. Schattig! Hier alvast wat leuke ontwerpen van Sfeervolthuis.nl. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon bestellen.

Bron: www.sfeervolthuis.nl

Slaapkamer posters tekenen

Een leuke quote of een zelfgemaakte tekening maakt de babykamer nog een beetje leuker. Maak ieder een poster zodat er vaak gewisseld kan worden, of maak samen een geboorte-poster zoals hieronder. Deze komen van PrintCandy.nl.

Bron: www.Printcandy.nl

Meer ideetjes nodig voor leuke aankleding en hapjes? Volg ons Pinterest bord!