Summer Drinks: De lekkerste champagne voor de zomer

We vieren de zomer! En dat doen we uiteraard niet met lege handen… Nee, proosten op de zomer doen we met champagne! Welke champagne het lekkerst is voor de zomer? Dat is volgens ons Moët & Chandon Ice Impérial. Een glas Moët & Chandon in je hand, het zonnetje op je gezicht en in gedachten waan je je even in een trendy beachclub op Ibiza. 

Champagne is always a good idea!

Niet omdat het Moët (ha-ha), maar gewoon omdat het super lekker is! Afgelopen week testte wij de Moët & Chandon Ice Impérial, een van de champagne voor de zomer volgens Club Champagne. Maar voor ons nu al favoriet! Met de zon op ons gezicht (en een complete fotosessie later) namen we onze eerste slok champagne. Een paar slokken later zagen we ons al liggen op het strand in Ibiza…

De Ice Impérial is zacht, fris en heerlijk fruitig. Een champagne die gemaakt is voor warme zomer dagen, zeker aangezien je deze champagne gemaakt is om te drinken met een paar ijsblokjes.

Wil je de frisse, zoete tinten meer ophalen? Voeg dan wat muntblaadjes, schijfjes limoen of bevroren roodfruit toe (bijv. aardbeien of frambozen). Dit is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit! Het oog wilt tenslotte ook wat ;).

champagne voor de zomer - Moet & Chandon Ice Impérial
Champagne voor de zomer - Moet & Chandon Ice Impérial

Moët & Chandon Ice Impérial: DE champagne voor de zomer

Waar die zachte, frisse en fruitige smaken vandaan komen? De fruitige smaak komt van een aroma van tropisch fruit (mango, guave, nectarine en framboos). Karamel en peer geven de champagne de zoete tint en de frisheid komt van grapefruit en gembernoten. Dit wil je proeven!

Dan nu voor de echte champagne kenners: de samenstelling van de champagne. Tenzij je al overtuigt bent, dan zou ik die fles Moët & Chandon Ice Impérial gewoon bestellen en deze alinea laten voor wat het is.

De Ice Impérial bestaat voor het grootste deel uit Pinot noir (40-50%), wijnig en hoekig, daarbij komt 30%-40% Pinot Meunier, voor en rijk, smeltend gevoel in de mond. De verfrissende finish, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen, komt door een Chardonnay (10-20%).

Cheers!