Lekkerrrrr: Tony’s Chocolonely melk cola

Als echte chocoholic keek ik ook dit jaar weer uit naar de limited editions van Tony’s Chocolonely. Vorig jaar testte ik alle drie de limited editions. Toen vond ik echter alleen de melk lemon cheesecake echt voor herhaling vatbaar. Tussentijds zette ik mijn tanden nog in de smaak melk passievrucht.

Inmiddels is er weer een jaar voorbij en is het tijd voor weer drie nieuwe limited editions. Dit jaar zijn dat de volgende smaken geworden:

  • melk cola
  • wit wortel walnoot
  • puur gember citroen

Omdat ik de pure chocolade van Tony’s Chocolonely niet zo lekker vind, heb ik die reep helemaal niet gekocht. Ik kan je dus niet vertellen of deze lekker is of niet.

Chocolade met colasmaak: say what?

Toen ik hoorde dat er melkchocolade kwam met colasmaak wist ik direct: dat wil ik proeven. Ik vind bijna niets zo lekker als een goed glas cola op z’n tijd, dus dat mag van mij ook best wel gecombineerd worden net mijn andere guilty pleasure: chocolade.

En ik kan je zeggen: deze smaak is een echte aanrader. De melkchocolade van Tony’s Chocolonely is sowieso al onwijs lekker, maar in combinatie met de cola is het echt een toppertje 😉 Bij de eerste hap ben je gelijk (blij) verrast, want de colasmaak heeft knettersuiker. Hierdoor krijg je precies hetzelfde effect in je mond als wanneer je cola drinkt: het prikt en borrelt, maar wel op een aangename manier.

Wit wortel walnoot

Toen ik de eerste reep Tony’s Chocolonely melk cola kocht, was de variant wit wortel walnoot niet te koop. Toen ik voor de tweede reep melk cola ging, was wit wortel walnoot er wel. Die ging dus ook gelijk mee naar huis. En ook dit is een aanrader kan ik je zeggen 🙂 Je kunt het een beetje vergelijken met het principe van carrot cake: heerlijke witte chocolade met stukjes wortel er in en voor de bite ook nog stukjes walnoot.

Kortom: als je van chocolade houdt, dan kan ik deze beide limited editions van harte aanbevelen. Ik heb het me in ieder geval goed laten smaken en vermoed dat er ergens in de komende weken nog wat geld uitgegeven gaat worden aan deze chocolade 😉